דלג לתוכן העמוד
יום חמישי, 06 באוגוסט 2020
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

קינוחים קרירים

כשהטמפרטורות בחוץ מאמירות, וגל שני של הדבקה משאיר רבים בבית אין זמן מתאים יותר להתנסות בקינוחים קרירים ומקוריים – שיפתיעו את החיך וירימו את מצב הרוח

עוגת אורו וגבינה עם משמשים

                                                                     

עוגת אוריאו גבינה ומשמשים קרדיט צילום טקה סטודיו

 

רכיבים ל 5-6 מנות

24 עוגיות אוראו שלמות

40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

450 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

175 גרם סוכר

55 גרם שמנת חמוצה או יוגורט רגיל, בטמפרטורת החדר

5 מ"ל תמצית וניל

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3 משמשים

50 גרם ריבת משמש

70 גרם שוקולד מריר לקינוחים

5 גרם שוקולד לבן לקינוחים

10-12 פרוסות שקדים

 

הכנה

מחממים תנור לחום 160 מעלות (חום עליון ותחתון).

להכנת הבסיס:

טוחנים את עוגיות האוראו במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, בטמפרטורת החדר או מומסת, וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מרדדים את העיסה בתבנית מלבנית שרופדה בנייר כסף בתחתית (גודל 12x32 ס"מ עם בסיס נשלף), מניחים בצד.

להכנת מלית:

מוזגים את גבינת השמנת לקערה, מוסיפים סוכר מקציפים עם מקצף חשמלי במהירות הנמוכה ביותר עד לקבלת קרם. מוסיפים את תמצית הוניל ואת השמנת החמוצה ומקציפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

לבסוף, תוך כדי המשך הקצפה, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת אחידה.

שופכים את המלית על בסיס האוראו, ואופים בתנור שחומם מראש ל -160 מעלות, למשך 35 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין לפני האחסון במקרר.

קישוט והרכבה:

בינתיים, הכינו את הקישוט. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, בטמפרטורה נמוכה, ומכניסים לשקית זילוף.

חותכים את המשמשים לשניים, מסירים את גלעינים ומניחים על דף נייר אפיה. מציירים קווים עם השוקולד על המשמש, מקצה לקצה - יוצרים חמישה או שישה עיגולים ומכניסים למקרר.

כשהעוגה קרה, מכסים בריבת המשמש ומסדרים את המשמשים מלמעלה, במרחק שווה ביניהם.

מניחים את עיגולי השוקולד המריר מקדימה ומציירים שתי עיניים עם שוקולד לבן מומס, בעזרת קיסם שיניים.

בעזרת סכין חדה יוצרים שני חתכים בחלקו המרכזי של כל משמש, ומכניסים עלה שקד בתוך כל חתך.

מצננים במקרר במקרר עד להגשה.

 

גלידת וניל קלה להכנה

                                                       

גלידת וניל קרדיט צילום טקה סטודיו
                        

רכיבים 

450 גרם שמנת 35% שומן

380 גרם חלב מרוכז

2-3 כפיות של תמצית וניל טהורה

 

הכנה

שמים את השמנת בקערה ומקציפים עד ליציבות. שופכים פנימה את החלב המרוכז ואת תמצית הווניל ובעזרת מרית מערבבים בתנועות עוטפות עד שהכל משתלב בצורה מושלמת. מוזגים את התערובת לכוס או למיכל מתכת ומכניסים למקפיא. משאירים למשך הלילה להקפאה מוחלטת ומגישים.

 

 

טארטלטים אישיים של גרנולה ויוגורט

                                                             

טארט גרנולה ויוגרט קרדיט צילום טקה סטודיו

רכיבים ל 5-6 מנות

לטארטלטים

150 גרם שיבולת שועל

40 מ"ל שמן קוקוס מומס

40 גרם דבש

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון טחון

50 גרם פירות יער

 

למלית

2 יוגורט יווני

דובדבנים או פירות יער אדומים

 

הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

קוצצים את פירות היער דק בסכין, מערבבים יחד עם כל מרכיבי הטארטלט עם הידיים לקבלת תערובת אחידה. שמים מעט תערובת בתבניות קאפקייקס, יוצרים צורת כוס בחלק הפנימי (קערה קטנה אליה ישפך היוגורט), ואופים 15-20 דקות או עד להזהבה.

מוציאים את הטארטלטים ומצננים לפני שליפה מתבניות הקאפקייקס, לאחר השליפה מלאים ביוגורט יווני ומקשטים בדובדבנים או בפירות יער אדומים.

מסננים את העיסה באמצעות מסננת, תוך הפעלת לחץ לקבלת עיסה מרוכזת.

לאחר סינון שוקלים את העיסה שהתקבלה ומשווים את משקלה בסוכר.

מבשלים את העיסה והסוכר בחום נמוך, תוך ערבוב נמרץ ללא הפסקה, על מנת למנוע הדבקות לתחתית הסיר.

 

מוזגים לקערה ומניחים לתערובת להתקרר לפני שמכניסים למקרר. לאחר צינון בחוץ, מכניסים לצינון במקרר למספר שעות עד שריבה מתמצקת.

ניתן להגיש לצד גבינת פטה וטוסט, או בליווי יוגורט

 

(המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?