דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 23 באפריל 2025
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

שדות מיכה: רכב הסעות פגע למוות בתלמידת כיתה א'

מתחם הורדת התלמידים במושב שדות מיכה

אבל כבד שרר השבוע במושב שדות מיכה עם היוודע על התאונה הטראגית שבה מצאה את מותה הילדה טליה פרץ ז"ל בת ה-6, שנהרגה לאחר שרכב הסעות פגע בה.

האירוע היה ביום ראשון (3.3) בשעה 15:30 לערך. רכב הסעות של בי"הס הממלכתי-דתי ז'בוטינסקי מבית שמש החזיר תלמידים ממושב שדות מיכה. הרכב הגיע לרחבה במושב והתלמידים ירדו ממנו.

לפי הערכה, אחת מהתלמידים, תלמידת כיתה א', טליה פרץ, ירדה מרכב ההסעות ואז נזכרה כי שכחה את המעיל שלה. היא חזרה לרכב, אספה את המעיל, וכאשר ירדה ממנו בפעם השנייה, הרכב החל לנוע, ופגע בה באופן אנוש.

ראש סניף איחוד הצלה בבית שמש, דוד לף, דיווח מהזירה: "מדובר בתאונה קשה עם מעורבות רכב הסעות וילדה הולכת רגל. חובשים באיחוד הצלה סניף בית שמש ביצעו החייאה בזירת התאונה על הילדה עד להגעת ניידת טיפול נמרץ, שהעבירה אותה לבית החולים במצב אנוש תוך כדי המשך פעולות החייאה".

מאמצי ההחייאה נמשכו גם באמבולנס שפינה את הילדה לבית החולים אך ללא הועיל. זמן קצר לאחר שהגיעה לבית החולים נקבע מותה.

חוקרי המשטרה שהגיעו למקום האירוע סגרו את האזור, לקחו את רכב ההסעות ועיכבו את הנהג לחקירה.

טליה ז"ל היא הבת הבכורה מבין ארבע בנותיהם של בני הזוג מורן ואבי פרץ. בסמוך לבית המשפחה במושב הוקם אוהל אבלים, ומאות מנחמים הגיעו כדי להשתתף באבל הכבד שנפל על בני המשפחה.

תושבים בשדות מיכה טענו כי תחום הסעות התלמידים במטה יהודה מנוהל באופן לא מקצועי. לדבריהם, התלמידים מוסעים בכלי רכב לא ייעודיים, הנהגים נמצאים תחת לחץ לבצע נסיעות בזמן קצר, ואין בכלי הרכב מלווה המשגיח על התלמידים בזמן הנסיעה.

"חייב להיות מבוגר ברכב שעוקב אחרי הילדים", אמר שמעון דדון משדות מיכה, ששימש בעבר כנציג היישוב במליאה והנכד שלו היה בהסעה, “הסעות תלמידים זו עבודה מתישה שצריך בשבילה הרבה לב והרבה סבלנות. אם היה מלווה, האירוע היה מסתיים אחרת. מהניסיון שלי עד גיל 9 צריך מלווה בהסעה. עכשיו, משפחה שלמה קרסה".

האתר "סטורי בית שמש" הביא את גרסת נהג ההסעות: “נהג ההסעות שהיה מעורב אמש בתאונה הטראגית בה נהרגה טליה פרץ ובני משפחתו אינם יודעים נפשם מאז המקרה אמש”. רעייתו מספרת כי הוא שבור. יצא לעבודה ונהרסו שתי משפחות ביחד. "הוא רצה להשתתף ולהגיע למשפחה, אך המשטרה ממליצה להמתין כי הכאב החשוף של המשפחה הוא עצום", מספרת אשתו, "בעלי, אני וילדיי כואבים את האסון הנורא, חשים את הצער שנגרם למשפחה ויודעים שאין נחמה. אנחנו שבורים, אי אפשר לתאר את מה שאנחנו חשים מאתמול. הלב שלנו נשרף ואנחנו לא יודעים את נפשנו. בעלי לא האמין שימצא את עצמו בסיטואציה כל כך נוראית שאין בה אור בקצה המנהרה, לא למשפחתי ולא למשפחתה של הילדה שנהרגה. אנו מבקשים סליחה ומחילה ממשפחת פרץ כולה. אנחנו יודעים שאין בסליחה נחמה והלוואי לפחות שיידעו כמה אנחנו שבורים יחד איתם".

במשרד החינוך דחו את הטענות כי יש לתקן את הנחיות המשרד לנושא הסעות תלמידים: "האירוע המצער והטרגי אינו קשור להנחיות המשרד מאחר ומדובר בהסעה פרטית, לא מפוקחת על ידי הרשות המקומית. לגופו של עניין, על פי הנחיות המשרד המפורסמות מידיי שנה בנוסח המכרז הפומבי הנשלח לרשויות המקומיות, כתוב במפורש מהן ההנחיות הן לגבי הנהגים והן לגבי כלי הרכב".

מעיריית בית שמש נמסר בתגובה: "מדובר בהסעות מטה יהודה והמשטרה חוקרת. עיריית בית שמש תסייע בכל מה שתידרש. כמובן ראש העיר וכלל תושבי העיר משתתפים בצערה העמוק של המשפחה ושל בית הספר ז'בוטינסקי בו למדה טליה. בשיחה שערכה אמש ראש העיר עם מנהלת בית הספר הובהר כי העירייה וצוותים פסיכולוגיים מטעמה ילוו את תלמידי בית הספר ואת הצוות באופן מקצועי על מנת לסייע בימים קשים אלה. מי ייתן ולא נדע עוד צער".

מן המועצה האזורית מטה יהודה נמסר כי המועצה מבצעת תחקיר בנושא ובסיומו יופקו הלקחים. 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?