דלג לתוכן העמוד
יום שישי, 06 בדצמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

אמנות בישול המרק

"אמרנו נעשה משהו יצירתי". דפנה מעוז ורותי פינס, 'מרק בערפל' (צילום: אלדד מאסטרו)

שתי חברות בנפש העוסקות באמנות החליטו להפנות את הערוץ היצירתי שלהן גם לתחום ההסעדה, והקימו את 'מרק בערפל', שם המשלב את המנה העיקרית ואת הנוף הנפלא הנפרש לפני קהל הסועדים.

רותי פינס, 57, נשואה עם שני ילדים, הגיעה למושב שורש לפני יותר מחמישים שנה מאנגליה, היא גדלה במושב, ובשלב מסוים נסעה לחו"ל. לפני עשרים שנה היא חזרה ובנתה את ביתה מעל בית ההורים. "כשחזרתי למושב הכרתי את דפנה, ושתינו התחברנו ונדבקנו אחת לשנייה מאז ועד היום".

דפנה מעוז, 67, נשואה, אם לארבעה ילדים וסבתא לשבעה נכדים, גם היא תושבת שורש העוסקת בציור ובאיור וחובבת בישול מושבעת.

לשתי האמניות היה סטודיו לאמנות, והן היו פעילות במועדון 'אמני ההר' שפעל בעבר במסגרת המועצה האזורית מטה יהודה. בין האירועים הזכורים מהפעילות של המועדון אפשר לציין את התערוכה שהוקדשה לאריק איינשטין ז"ל והוצגה בתאטרון הבימה בתל אביב.

רותי הפעילה במשך כמה שנים את הקייטרינג שסיפק ארוחות בוקר ל-40 הצימרים הפועלים במושב שורש. לאחר שהעסק נסגר חשבו שתי החברות לפתוח מסעדה ביתית ואז עלה הצורך ליצור משהו חדש.

"אמרנו נעשה משהו יצירתי, משהו שונה מהאוכל המסורתי והמזרחי שמצפים לו באזור. אחרי מחשבה בחרנו ללכת לכיוון של מרקים בקערות לחם ולצידם כמה תוספות". זו הפעם הראשונה שהן משתתפות בפסטיבל.

השתיים מתמחות כיום בהכנה של ששה סוגי מרקים (קרם עגבניות, בטטה בקוקוס, עדשים, פטריות קרופניק, בצל ומרק כרובית) המוגשים בתוך קערת לחם ושלל תוספות ובהן: חליטות תה מצמחי ההר, סקואנס עם חמאה וריבה תוצרת בית, יין משובח מהיקב המקומי ולקינוח קעריות מרק שוקולד מתובל.

 

מרק בערפל, מושב שורש, שישי – 11:00-17:00, שבת – 11:00-18:00, 052-4241894, 050-8827731 , bombimaoz@gmail.com , בהזמנה מראש, תשלום מזומן / Pepper Pay

 

 

מרק עגבניות מוקרם

 

מצרכים:
רבע כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
4 עגבניות טריות
לקצוץ ולהקפיץ בסיר מספר דקות.


להוסיף לסיר:
2 קופסאות של עגבניות משומרות
2 כפיות מלח, פלפל שחור
1 כף סוכר
1 ליטר מים
להרתיח, לבשל כחצי שעה ולטחון בבלנדר.


להכין רביכה:
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלב
כשהרביכה מסמיכה להוסיף למרק ולהביא לרתיחה שניה תוך כדי ערבוב.
 

להגשה:
בזיליקום
כף שמנת חמוצה
פירורי פרמז'ן
קרוטונים


בתאבון מרותי ודפנה

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?