איש מחמצת
יש עסקים שהקורונה עשתה להם טוב. מאפיית לחמי המחמצת "אישלחם" במושב תעוז היא כנראה אחד מהם. “הקורונה סגרה מסעדות שסיפקנו להם לחמים מיוחדים אבל פתחה לפנינו את השוק הפרטי במושבים שמסביב, שנשאר בבית והגדיל את ההזמנות, וגם את היקבים שעברו לפעול במתכונת של סלסלות פיקניק שהלחם שלנו היה מרכיב מרכזי בהם. כך שבסופו של דבר הפגיעה הייתה קטנה למדי", כך מספר בעל המאפייה, אייל תמיר.
ההיסטוריה של אייל לא הייתה אמורה להוביל אותו לעיסוק בבצק. הוא למד צילום בירושלים ועבד בהפקות צילום מזדמנות. בוקר אחד בשנת 2008 חזרה בת הזוג שלו (ואשתו כיום) לדירתם ובידה קרואסון חם, פריך וטעים. "עוד לפני שסיימתי אותו ידעתי שאני רוצה ללמוד להכין כזה, במאפייה הזו אני רוצה לעבוד", מספר אייל. הוא פנה למאפייה שבה אפו את הקרואסון וביקש לעבוד שם, ההצעה התקבלה והוא נשאר במאפייה למשך שש שנים.
במהלך עשר שנים הפך אייל לאבא לשתי בנות, השלים תואר בתזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות, עבר לגור בנוה שלום והחל לאפות בסופי השבוע כתחביב. השמועה על לחמי המחמצת שלו החלה להתגלגל והביקוש הלך וגדל. ב-2018 הוא עבר למכולה קטנה ששכנה בנחלה הנמצאת בקצה הצפוני והמרוחק מהעין במושב תעוז, שלפניה פרוש הנוף המקסים והירוק של שפלת יהודה ויער אשתאול.
"אישלחם" החלה את דרכה בצניעות והציגה את עצמה לראשונה לציבור הרחב בפסטיבל האוכל ה-18 של מטה יהודה. “באותו זמן עבדתי לבד, אפיתי בערך 20 כיכרות ביום וקצת יותר בסופי שבוע", מספר אייל. הוא לא תיאר לעצמו את ההצלחה שממתינה לו.
כיום, שלוש שנים אחרי, מנפיקה המאפייה 250 כיכרות ביום ומגדילה את הכמות בסופי שבוע, בנוסף היא מייצרת קינוחים ומציעה קפה משובח וארוחות קלות, אשר הלקוחות נהנים לקבל ליד שולחנות המשקיפים אל הנוף הנפלא. צוות המאפייה מונה 14 עובדים, ואייל מדגיש כי כולם מקבלים שכר ראוי למרות שהוא ביטל את משמרת "אפיית הלילה", על רקע השחיקה הגבוהה בעבודה מסוג זה.
"העקרונות המנחים של המאפייה הם: שמירה על רמה גבוהה ומקצועית ללא פשרות, פשטות וטבעיות, צניעות וכנות", אומר אייל ומוסיף, “הלחם שלנו איכותי וטעים ללא פוזה ופלצנות. לחם שאני לא הייתי קונה לעולם לא יימכר במאפייה".
אישלחם, מושב תעוז, שני- שישי 8:00-14:00, שבת - ראשון: סגור, טלפון: 054-8115272.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?