דלג לתוכן העמוד
יום שישי, 22 בנובמבר 2019
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

מצרכים (ל-7 מנות):

7 תפוחי עץ

1 ליטר מים

1/2 כוס סוכר

1 מקל קינמון

1 כפית קינמון

 

למילוי

1/2 כוס שקדים קצוצים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1 כף סילאן

5 כפות טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.

  2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.

  3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.

  4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.

  5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.

  6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.

  7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

 

(באדיבות חברת "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי. צילום: צילום ג'קי אזולאי)

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?