דלג לתוכן העמוד
יום שני, 25 באוקטובר 2021
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מרק דגים צרפתי במושב תרום

לאה קריאף (צילום: אלדד מאסטרו)

למושב תרום יש פנים שונות ומגוונות. המושב שנוסד על ידי יוצאי תימן, נודע בכך שבמשך שנים הפעיל "חדר" שבו למדו ילדי המושב מ"מורה" בשיטה התימנית המסורתית, במקביל התפרסמו הצימרים הביתיים במושב כמקום נופש פופולארי לאוכלוסייה חרדית אשכנזית (שעבורה הוקם בית כנסת נפרד). כעת נוסף למושב עוד צד מרתק – בישול בסגנון צרפתי אליטיסטי ומוקפד, מעשה ידיה של של לאה קריאף-עובד.

לאה, 31, נולדה וגדלה בניס שבצרפת, כבת למשפחה ממוצא טוניסאי. היא עלתה לארץ עם משפחתה בגיל 16 וכאן הכירה את גיל, בעלה, יליד מושב תרום. יחד השניים הקימו בית בנחלה במושב ובו הם עוסקים בגידולים חקלאיים שונים ובהם גם עדר עזים, כוורות דבורים וגם כמה סוסים לשעות הפנאי.

בין לבין למדה לאה ארכיטקטורה ב"בצלאל" והיא מגדירה את עצמה כ"בשלנית וארכיטקטית". על השילוב בין שני התחומים ניתן ללמוד מהרגע שבו נכנסים לביתה הנאה. המרחב שמתגלה לעין מחולק לסלון רחב מימין ולמטבח ענקי משמאל. המטבח בנוי בשיטת "אופן ספייס" שבה המדפים והמצרכים חשופים לעין ונגישים ליד המבשל וכולל גם כמה כלים מקצועיים כגון משטחים גדולים, תנור רחב ידיים ומקרר גדול, שמרמזים על כך שנועד לפעילות מקצועית.

לאה נחשפה לראשונה כבשלנית באודישנים שנערכו לעונה ה-8 של תכנית הבישול "מאסטר שף" ששודרו ביוני 2019. הצעת התפריט שהגישה לצוות השופטים עורר בתחילה תגובות של השתאות. התפריט היה מנוסח בלשון של מסעדות עלית וכלל שימוש במלים מפוצצות כגון "נגיעות", "אצבעות", "מצע של חציר" וכיו"ב.

"תפריט כזה מוגש על ידי מי שטייל בעולם", אמרה אז השופטת מיכל אנסקי, “מישהו יהיר...”. השופטים שהיו משוכנעים כי מדובר בגבר התפלאו לראות כי אל האולם נכנסה אישה צעירה, דקיקה עם חיוך רחב ורצון עז לייצר מנה מושלמת היישר מהמטבח הצרפתי.

"סבא שלי היה מאצ'ו", פתחה קריאף את הסיפור על התפריט שהיא מציעה, "פעמיים בשנה היה יוצא לדוג ומשלים קניות בשוק, ובסוף היה מכין במשך שעות מרק דגים". את ההשפעה של חוויית הילדות הזו היא ביקשה להציג בפני השופטים.

שני שופטים לא חסכו ממנה מילות ביקורת. "אין שום סיבה בעולם להגיש מרק כזה בצלחת", אמרה מיכל אנסקי. "יש לך רגשי עליונות, את חושבת שבאת מהמטבח הטוב עולם", סנט בה אייל שני.

פרחי קישוא בטמפורה (צילום: אלדד מאסטרו)

את האודישן היא עברה בהצלחה. השופט אהרוני אמר על מנת הצלעות שלה, "מנת צלעות יוצאת מהכלל", השופט אייל שני אמר, "את מלאה ברעיונות מאוד יפים, הרבה תבונה... צלעות כאלה לא אכלתי כזה טעים... מנה מופלאה...”.

מסיבות שונות לאה לא המשיכה פרקים נוספים בעונה ואת השאפתנות הקולינארית שלה ניתן לטעום כיום במסגרת פסטיבל האוכל.

הארוחה שהיא מציעה במסגרת הפסטיבל מתחילה במנת פתיחה של פרחי קישוא בטמפורה, ולאחר מכן מרק דגים העשוי מחמישה סוגי דגים שונים וכרוך בהכנה רבה ובבישול של שעות ארוכות שנועדו להדגיש את הטעמים העמוקים. על השולחן ניתן למצוא גם סלט ניסואז, מאפה טבון עם בצלים מקורמלים ואנשובי (פיסלדייר), רטטוי ועוד מטעמים. כל זה מלווה ביין משובח אותו היא בוחרת מיקבי האזור. לסיום, מוגש טארט טאטן ופאי קרם ערמונים וצנוברים. המחיר לסועד בהתאם – 250 שקל.

האורחים יוכלו גם לרכוש את המעדנים שמיוצרים במשק החקלאי של בני הזוג ובהם דבש, ריבות, מוצרים מחלב עזים, עוגיות חמאה, מרציפן ועוד.

פרובנס במושב, לאה קריאף עובד, מושב תרום, ימי חמישי בפסטיבל, בהזמנה מראש, 052-4408094

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?