דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 13 באוקטובר 2024
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

תרום: רמ"י דורשת 800 אלף שקל בגין חריגות בנייה במבנה תעשייתי

בעלי נחלה חקלאית במושב תרום אשר הורשעו בחריגות בנייה משמעותיות במהלך הקמת מבנה תעשייתי נתבעים כעת לשלם דמי שימוש לרשות מקרקעי ישראל בהיקף של 800 אלף שקל.

בעל הנחלה, שנפטר בינתיים, קיבל בשנת 2000 היתר להקמת מבנה תעשייתי שישמש כמפעל לעיבוד תוצרת חקלאית בהיקף של 300 מ"ר. בחוזה נקבע כי לבעל הנחלה אין אפשרות לסטות מהמטרה שלשמה קיבל את ההיתר. במקביל התקבל היתר נוסף למבנה תעשייתי זהה בנחלה החקלאית הצמודה.

במהלך ביקורת שנערכה בשנת 2008 על ידי פקחים של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הסתבר כי בניגוד להיתר, הוקם בשטח מבנה אחד בשטח של 1380 מ"ר, כלומר עבירת בנייה בהיקף של 780 מ"ר. במבנה זה שכן מפעל D.I.T , שגם הוא בין הנתבעים.

בשנת 2009 נתן בית המשפט השלום בבית שמש פסק דין ובו צו מניעה קבוע המונע שימוש לא חקלאי במבנה ובקרקע עליו הוקם שאינו מאושר על ידי רמ"י.

במקביל הזמינה רמ"י הערכת שמאי לשווי השימוש של חריגת הבנייה. במאי 2012 קבע השמאי כי שווי השימוש עומד על 786 אלף שקל ובעקבותיו הוציאה מחלקת העסקאות החקלאיות של רמ"י שובר לתשלום מיידי לבעלים של שתי הנחלות שבהן בוצעה חריגת הבנייה. בתגובה ביקש אחד מבעלי הנחלות לבטל את השומה ולשלם רק את מקצתה, וזאת בטענה שלא היה מיוצג, וכי טעה לחשוב שהשומה תיקבע על בסיס של חישוב חקלאי וכי אין בידו סכומים בהיקף הנדרש.

כעת הגישה רמ"י בקשה לבית המשפט השלום בבית שמש לחייב את הנתבעים לשלם את השומה שנפסקה כנגדם בצירוף הפרשי הצמדה וריבית.

בכתב ההגנה טוענים שני בעלי הנחלות הצמודות כי על העבירות שהן נשוא דרישת התשלום חלה התיישנות. בנוסף נטען כי התנהלות מינהל מקרקעי ישראל הסבה להם נזקים בהיקף של מיליוני שקלים ואף מנעה מהם לזכות במגרשים נוספים בתחומי המושב. 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?