דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

צוותי מג"ב במחסום המנהרות סייעו ליילד שלוש תינוקות

לוחמי מג"ב. צילום: משטרה

השבוע פעלו לוחמי מג״ב עוטף ירושלים יחד עם לוחמי המעברים של צה״ל במעבר ׳המנהרות׳ שבגזרת עוטף ירושלים ויילדו לא פחות משלוש תינוקות.

האירוע הראשון היה ביום ראשון (22.6) בצהרי היום. אל המחסום הגיע רכב למעבר ובו אישה בהיריון מתקדם שיצאה מהרכב תוך שהיא קוראת לעזרה: ״אני יולדת! אני צריכה רופא!״.

לוחמות מג״ב עוטף ירושלים שפעלו במעבר, זיהו את המתרחש והחלו בסיוע מיידי ליולדת. התינוק הראשון נולד כשהוא מחוסר הכרה, ובשילוב הדרכה טלפונית של מוקד מד״א, ביצעו בו הלוחמות פעולות החייאה מיידיות, עד הגעת רופא אזרחי למעבר שהמשיך את פעולות החייאה עד ייצוב מצבו.

הלוחמות המשיכו לסייע לאם בלידת התינוק השני, תוך ששמרו על קור רוח, תיאום הדוק עם מוקד מד״א והיערכות לקראת הגעת צוותי הרפואה למעבר.

לאחר שכוחות מד״א הגיעו למעבר, הם פינו את האם ושני התינוקות לבית החולים, כשהם במצב טוב.

עם סיום האירוע, אמה של היולדת הגיעה למעבר והודתה בהתרגשות על הסיוע המהיר והמקצועי, שהביא להצלת חייהם של התינוקות.

רס״ל סהר דיירי, לוחמת מג״ב עוטף ירושלים ומפקדת המעבר: ״אנחנו עומדות כאן יום ולילה כדי להגן על אזרחים - אבל היום ניתנה לנו זכות נדירה גם להציל חיים חדשים. בתוך המציאות הביטחונית של מבצע ‘עם כלביא’, בעומס הפעילויות המבצעיות שאנו עושים בגזרה לשמירה על הביטחון, הרגע האנושי הזה, של אם ושני תינוקות, הוא מיוחד במינו".

האירוע השני היה ביום שלישי (24.6) בשעות הבוקר. אל מעבר ׳המנהרות׳ הגיע רכב פרטי למעבר ובו אישה בהיריון מתקדם כשהיא חווה צירי לידה מתקדמים.

לוחמי מג״ב עוטף ירושלים שפעלו במקום, זיהו את המתרחש ברכב וניגשו במהירות להעניק סיוע רפואי. בתיאום טלפוני עם מוקד מד״א, ביצעו לוחמי מג״ב פעולות סיוע והכנה ללידה במעבר ואף סייעו ביילוד.

צוות מד״א שהגיע למעבר, הצטרף ללוחמי מג״ב והמשיך את הטיפול הרפואי עד לרגע בו ילדה האישה תינוקת בריאה במקום. לאחר ייצוב מצבה של האם והתינוקת, פונו השתיים לבית חולים.

האירוע מצטרף לאירוע דומה שאירע רק בסוף השבוע האחרון, במעבר המנהרות׳ במהלכו גם כן, יילדו לוחמות מג״ב עוטף ירושלים אישה שהייתה בהיריון מתקדם עם תאומים, לאחר פעולת החייאה מוצלחת על אחד מהתינוקות, כחלק מפעילותן השוטפת במסגרת מבצע ״עם כלביא״.

צילום: דוברות המשטרה.

מפקד מג״ב עוטף ירושלים, תת-ניצב עירן לוי, בירך על פעולת הלוחמות: "״הלוחמים שלנו מראים פעם אחר פעם שהם יודעים לא רק להגן - אלא גם לעשות את המעבר. זוהי תמצית השליחות שלנו - להיות בכל מקום, להצלת חיים".

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?