דלג לתוכן העמוד
יום שני, 15 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

נשק חדש במאבק בקדחת הנילוס - "כפתור ציפור"

משרד החקלאות הקים אתר לדיווח על ציפורים מתות כחלק מהמאבק במחלת קדחת הנילוס המערבי. ביום ששי (26.7) הודיע משרד הבריאות כי יתושים נגועים בנגיף הקדחת נדגמו באזור קיבוץ צרעה


 

משרד החקלאות וביטחון המזון הקים את אתר הדיווח "כפתור ציפור", באמצעותו ניתן לדווח על מקרי תמותה של ציפורים בזמן אמת, בתוך הבית ומחוצה לו, וזאת כחלק מהמאבק בהתפשטות קדחת מערב הנילוס. כל המידע על הציפורים הנגועות יעמוד לרשות הציבור במפה ארצית מתעדכנת המתפרסמת באתר המשרד.

על מנת לדווח על מקרה תמותה של ציפור, יש להיכנס ל-"כפתור ציפור" ולמלא את הפרטים הנדרשים. המידע המדווח יגיע ישירות למכון הווטרינרי שבמשרד החקלאות. אם מדובר בציפורים שמתו בבית, יש להביאן למכון הווטרינרי שבבית דגן לבדיקת הימצאות הנגיף. הבדיקה נעשית ללא תשלום. באשר לציפורים שנמצאו במרחב הציבורי, יש לדווח לרשות המקומית דרך מוקד 106. שימו לב! אין לגעת בפגרי הציפורים בידיים חשופות.

הדיווח והבדיקה יסייעו לאתר את מוקדי התפשטות קדחת מערב הנילוס ברחבי הארץ, ולהעביר את המידע למשרדי הבריאות והגנת הסביבה, שיוכלו לטפל נקודתית באזור בו התגלתה המחלה. כך, נביא לצמצום התחלואה בבני אדם. במקביל, מפת התחלואה תסייע בהנגשת מידע לציבור אודות מוקדי ההתפשטות של קדחת מערב הנילוס. עד עתה, נמצאו מאות ציפורים מתות שאובחנו כנגועות בנגיף, רובן המכריע במרכז הארץ. 

במשרד החקלאות מדגישים, כי קדחת הנילוס עוברת לבני אדם באמצעות עקיצת יתושות נגועות. ציפורים אינן מדבקות לבני אדם, והן חולות במחלה גם כתוצאה מעקיצת יתושה נגועה. יתושות שעוקצות ציפורים נגועות בנגיף עשויות לעקוץ בני אדם. ציפורים אינן מעבירות את המחלה לבני אדם והמחלה אינה מועברת מאדם לאדם.

ביום ששי (26.7) הודיע משרד הבריאות כי זוהו יתושים שנדגמו באזור קיבוץ צרעה, כנגועים בקדחת מערב הנילוס. זהו הגילוי הראשון של יתושים נושאי המחלה באזור סובב ירושלים. מהמועצה האזורית מטה יהודה נמסר כי עד עתה לא הגיע דיווח על חולים במחלה. כמו כן, נמסר כי המועצה מבצעת באופן יזום ניטור דגירת יתושים. היום התבצע ניטור נוסף ע״י תברואן המועצה.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?