דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מטה יהודה: עימות חריג בישיבת המליאה על רקע אישור תקציב לסהרנה

ראש מועצת מטה יהודה בחגיגות הסהרנה. צילום דוברות מטה יהודה

עימות חריג התפרץ בישיבת מליאת המועצה האזורית מטה יהודה בין חברי סיעת "קול התושבים" באופוזיציה לבין ראש המועצה, אבישי כהן. העימות לווה בצעקות רמות, האשמות הדדיות, אזהרה ב"חיוב אישי" לחברי המליאה והתנגשות חזיתית בין כהן לבין ראש האופוזיציה, דרור גליד.

הרקע לעימות הסתתר בסעיף קטן לכאורה שזכה לכותרת "עדכון תקציב תרבות". בסעיף זה ביקשה המועצה להסיט מספר תקציבים בהיקף של 386 אלף שקל, שיועדו לאירועי תרבות ובהם "אירועי פעילות תרבות קיץ", "אירוע למבוגרים – קיץ 1" ואירוע "שרים וזוכרים" לסעיף חדש בשם "אירוע תרבות ומורשת", שנועד בפועל למימון של אירוע הסהרנה שקיימה המועצה ליוצאי קהילת כורדיסטן במהלך ימי חול המועד פסח במתחם של מיני ישראל.

ראש סיעת האופוזיציה, דרור גליד מבית נקופה, התנגד בתקיפות לאישור הסעיף וטען כי מדובר בתקצוב בדיעבד של אירוע תרבות שלא היה לו תקציב מאושר בזמן שבוצע על ידי המועצה. ההתנגדות נתקלה בתגובה תקיפה של ראש המועצה שטען כי דבריו של גליד אינן נכונים וקרא לעברו, " תתייחס עניינית – נגמר הסיפור שאתם מכפישים את כולם".

עד מהרה גלשו השניים לחילופי צעקות כאשר גליד טוען כנגד ראש המועצה," אתה עושה מה שאתה רוצה בכסף שלנו", ואילו כהן עונה לו, "אני מביא את זה להצבעה.. אף אחד לא יגיד שחברי מליאה לא יודעים מה הם עושים".

לפני שההצבעה התקיימה הזהיר גליד את חברי המליאה כי הם מסתכנים בחיוב אישי על הסעיף החדש שהם מאשרים בדיעבד. "המקור התקציבי הוא אירועי תרבות שאישרנו... מה שאנו מצביעים, על מימון של אירוע גדול שהיה פתוח לכלל הציבור במדינה, זה סעיף שמובא לאישור בדיעבד, ואישור  סעיף כזה מחייב אחריות אישית...".

בתגובה לדברים אלה התפרץ כהן ואמר: "אני רוצה להגיד כראש מועצה, כי אני מתכוון לעשות אירועים לכל מיני עדות, במאות אלפי שקלים, גם לאשכנזים...". 

נציגת שריגים במליאה, לוטם נגב תקפה את כהן: "אל תהפוך את זה לעניין עדתי... אתה מסכן את כל חברי המליאה בחיוב אישי על תקציב של 386 אלף שקל שאושר בדיעבד...". כהן דחה את דבריה ואמר כי "מדובר בהטעיה".

אחרי דין ודברים שנמשך מספר דקות, כאשר גם חברי מליאה מהקואליציה תקפו את ההתנגדות, דרשו חברי סיעת האופוזיציה לשמוע את חוות הדעת של גזבר המועצה ושל היועצת המשפטית.

היועמ"שית, עו"ד ורד כהן, אמרה כי מבחינתה אין מניעה לאשר את העברת התקציב מסעיף לסעיף חדש בתוך התקציב המיועד לאירועי התרבות. "מליאת המועצה לא מאשרת שם של אומן... אם יש תכנית ולא יוצא לפועל אפשר להביא אומן אחר". היא ציינה כי לא מדובר ב"אישור בדיעבד"

הגזבר, משה אוחיון חיזק את דבריה ואמר: "אישרנו אירועי קיץ... לא ידענו מי האירוע ומי יהיה בו. זה התקציב והוא נתון לשינויים,  פה היה אירוע תרבות ומורשת שמומן מתקציבים של אירועים אחרים...".

חילופי הצעקות במליאה גרמו לחוסר נוחות בקרב חלק מחברי המליאה. נציגת מעלה החמישה, יעל אברמן אמרה: "אני מרגישה שרוח הכנסת חודרת למליאה. אני מציעה לחברי מליאה שננסח עקרונות לדיון במליאה, אפשר לדבר ולעשות את זה אחרת". לדבריה הצטרף גם נציג בקוע, ישראל אלוני.

נציגת גבעת יערים, מוריה שוקר, התייחסה לכך שתושבים במטה יהודה התלוננו כי לא נותרו להם כרטיסים לאירוע ואמרה: " יש לנו מגוון עדות יפה וכדאי לבטא את זה, חשוב שתהיה קדימות לתושבי מטה יהודה בהרשמה לאירועי תרבות". 

לפני ההצבעה אמר כהן: "העדתיות היא הייחודיות שלנו... תהיה קדימות (בכרטיסים, י.ר.) לתושבי מטה יהודה, זו מסקנה שקיבלנו לבד. המשימה שלי היא לחזק את הגאווה של מטה יהודה דרך לשים את מטה יהודה על המפה של המדינה".

בהצבעה שהתקיימה אושרה ההחלטה בהתנגדות של כל חברי סיעת "קול התושבים".

תגובת המועצה האזורית מטה יהודה: "כפי שציין ראש המועצה במהלך ישיבת המליאה, אירוע הסהרנה התקיים בהתאם לכל הנהלים והכללים, ובמסגרת תקציב שאושר מראש כחלק מתוכנית העבודה השנתית. המועצה גאה במסורת התרבותית הענפה של כלל המגזרים והקהילות בשטחה, ותמשיך לקיים אירועים ערכיים ומכילים עבור כלל תושביה".

תגובת סיעת "קול התושבים במטה יהודה": "אישור בדיעבד של הוצאה בסך 380,000 שקל, שבוצעה ללא אישור המליאה, הוא פגיעה חמורה במנהל התקין ובהליך הדמוקרטי. כאשר המליאה נדרשת לאשר הוצאות שכבר בוצעו – תפקידה מצטמצם לחותמת גומי בלבד. האירוע, שנערך לאחרונה, היה פתוח לכלל תושבי המדינה ללא תשלום ומומן מכספי משלמי המסים במטה יהודה. באופן אבסורדי, רבים מתושבי המועצה עצמם - אלה שמימנו את האירוע מכיסם - התקשו למצוא בו מקום. חמור מכך, הוצאה בלתי מתוכננת זו באה על חשבון פעילויות תרבות אחרות שכבר תוקצבו ואושרו במליאה לרווחת התושבים – ועתה עומדות בסכנת ביטול. כנבחרי ציבור, חובתנו היא לדרוש דיון מהותי ומעמיק מראש – לא להפוך למכשירי הכשרה בדיעבד של החלטות שכבר התקבלו ובוצעו. סיעת קול התושבים תמשיך לעמוד על המשמר למען ניהול שקוף, תקין ואחראי של כספי הציבור".

 

 

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?