דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 13 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

בית נקופה: האגודה הורשעה בהפעלת בית קפה ללא היתר

בית נקופה. צילום - ויקיפדיה 

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של מועצה אזורית מטה יהודה הגישה כתב אישום נגד האגודה השיתופית בית נקופה ושתי תושבות במושב, בטענה שהפעילו בית קפה על קרקע המיועדת למוסדות ציבור — ללא היתר שימוש כנדרש לפי החוק. בית המשפט קיבל את הטענות והרשיע את המעורבים.

לפי כתב האישום, האגודה שיתופית בית נקופה היא בעלת השליטה במגרש ביישוב אשר ייעודו התכנוני הוא "מבנים ומוסדות ציבור" לפי תוכנית המתאר החלה במקום. שתי הנאשמות הנוספות (שמותיהן שמורים במערכת) הן מי שמחזיקים בפועל במבנה שבמגרש ומבצעים בו שימוש אסור.

 הוועדה המקומית טוענת כי מאז לפחות אוקטובר 2022, מתבצע במבנה שימוש אסור. המבנה היה מיועד לשימוש כצרכניה בגודל של 80 מ"ר  בהתאם להיתר בנייה ישן לצרכנייה מ-1964, ובוצעה לו תוספת בלתי חוקית של כ-36 מ"ר שנבנתה ללא היתר. בשטח הכולל של כ-116 מ"ר מופעל בית קפה ללא היתר.

הוועדה טוענת כי העבירה המרכזית היא שימוש אסור במקרקעין וכי לאגודה השיתופית יש אחריות בשל היותה בעלת השליטה והחובה להוציא היתר שימוש ולשתי הנאשמות האחרות יש אחריות בשל החזקתן במקום וביצוע השימוש האסור  בפועל.

נשיא בית משפט השלום בבית שמש, השופט שמואל הרבסט, קיים דיון גישור במהלכו הצדדים הסכימו  להודות בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום.

לאור ההסכמה, בית משפט השלום בבית שמש הרשיע את שלושת הנאשמים בפרשה שעניינה הפעלת בית קפה ללא היתר בנייה ושימוש במקרקעין ציבוריים בניגוד לחוק. בא כוח האגודה השיתופית בית נקופה ביקש לקבוע קנס מתון לאגודה.שירות המבחן נדרש להגיש תסקיר מבחן עבור שתי הנאשמות שיבחן האם יש מקום להימנע מהרשעה, וכן ימליץ לגבי עונש אפשרי. התיק הועבר לפרשת העונש, ונקבע דיון נוסף ליום 28.4.2026 לצורך גזירת הדין.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?