מנכ"ל מגה אור: "חוות השרתים בבית שמש תהיה גדולה פי 20 מזו במודיעין"

מנכל מגה אור בחוות השרתים עם ראש העיר גרינברג צילום דוברות בית שמש
בשבוע שעבר התקיימו פגישה וסיור בחוות השרתים של חברת מגה אור במודיעין, במהלכם הציגו לראש העיר בית שמש, שמואל גרינברג, ולהנהלת העירייה את המיזם האסטרטגי להקמת חוות השרתים הגדולה בישראל בבית שמש. החווה תשרת את תעשיות ה-AI ואת חברות הטכנולוגיה הזקוקות לעוצמות חישוב גבוהות במיוחד, ותהווה מנוע צמיחה משמעותי לעיר.
מטעם הנהלת מגה אור השתתפו בסיור מנכ"ל הקבוצה צחי נחמיאס, גולן עיני משנה למנכ"ל ומנהל פיתוח עסקי, ויחד עמם סתיו פרי ונמרוד בן יהודה.
בעוד שבמודיעין הוקמה חווה בהיקף של כ-10 מגה, החווה המתוכננת בבית שמש צפויה להגיע ל-200 מגה ולהפוך לאחת מאבני היסוד של תעשיית המידע המתקדמת בישראל.
במגה אור ציינו כי הדרישה לעוצמות חישוב - לשירותי צ'אט, מנועי חיפוש ומערכות GPT מתקדמות - צומחת בקצב מסחרר, וכי פרויקט בסדר גודל כזה מציב את העיר בחזית טכנולוגיות העתיד. מהלך זה תואם את יעד ראש הממשלה להוביל את ישראל להיות אחת משלוש המדינות המובילות בעולם בתחום ה־AI.
הנהלת מגה אור שיבחה את המקצועיות של מנהל ההנדסה בעיריית בית שמש ואמרה כי "הלוואי שהיו ועדות כמו בבית שמש".
ראש העיר שמואל גרינברג: "בית שמש נכנסת בעוצמה לעולם ה-AI. הפרויקט הזה מביא איתו תעסוקה, חדשנות והשפעה מקומית וארצית. אנו עובדים כתף אל כתף עם מגה אור כדי לקדם את אחת מחוות השרתים החשובות בישראל. אמשיך להוביל מהלכים שישנו את מציאות התעסוקה והכלכלה בעיר. בית שמש הופכת למרכז טכנולוגי שמדינת ישראל כולה תביט עליו".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?