דלג לתוכן העמוד
יום שני, 15 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מהפך באגודת הפלחה: פרנקו הודח

יו"ר הנהלת האגודה בשנתיים האחרונות, משה פרנקו מאבן ספיר, הודח מתפקידו ובמקומו נבחר נציג מושב לוזית, אבי דדון

מהפך בהנהגת אגודת הפלחה האזורית מבואות ירושלים. יו"ר הנהלת האגודה בשנתיים האחרונות, משה פרנקו מאבן ספיר, הודח מתפקידו ובמקומו נבחר נציג מושב לוזית, אבי דדון.
משה פרנקו היה המועמד היחידי שהתמודד בבחירות לראשות המועצה האזורית מטה יהודה מול ראש המועצה הנבחר. לפני שהודיע על כוונתו להתמודד על תפקיד ראש המועצה התמודד פרנקו על תפקיד יו"ר הנהלת אגודת הפלחה. רק לאחר שזכה בתפקיד זה הודיע כי יתמודד גם על ראשות המועצה.

מהפך בהנהגת אגודת הפלחה האזורית מבואות ירושלים. יו"ר הנהלת האגודה בשנתיים האחרונות, משה פרנקו מאבן ספיר, הודח מתפקידו ובמקומו נבחר נציג מושב לוזית, אבי דדון.
עם כניסתו לתפקיד הדיח פרנקו את מנכ"ל אגודת הפלחה, יוסי דניאל ממסילת ציון ואת מנהל החשבונות של האגודה. הוא הבטיח כי ינהל את ענייני האגודה בשקיפות מלאה ויפעל להגדיל את רווחיה לטובת כלל חברי המושבים המרכיבים אותה.

אגודת הפלחה האזורית מורכבת כיום מ-34 מושבים. רק חלק מהמושבים מנהלים את אדמותיהם באמצעות האגודה. במהלך השנתיים האחרונות עשתה האגודה מאמצים ל"השיב" הביתה מושבים, אשר החכירו את אדמותיהם לגורמים אחרים. הפעולה הוכתרה בהצלחה מסוימת, ומספר מושבים חזרו לחיק האגודה בהם בית זית ורמת רזיאל.

במהלך כהונתו של פרנקו באגודת הפלחה נשמעו טענות על כך שאחותו משמשת כמזכירת האגודה. עיקר הטענות כנגד פרנקו היו על רקע ההדחות שביצע עם כניסתו לתפקיד והעיכוב המתמשך במינוי מנכ"ל מקצועי לאגודה. טענות נוספות נשמעו על כך שלמרות ההבטחות לשקיפות, האגודה אינה מתנהלת לפי אמות מידה של מינהל תקין, אינה מקיימת מכרזים ומפנה עבודות בהיקפים של מיליוני שקלים לקבוצה קטנה של ספקים.

בבחירות שנערכו ביום שלישי האחרון (1 פברואר) תמכו 25 נציגי יישובים בבחירתו של אבי דדון. חברי הנהלה נוספים שזכו בתמיכה גורפת: דוד בוזגלו מבר גיורא ואביגדור כהן משדות מיכה. בסך הכול הצליח הגוש התומך באבי דדון להכניס את כל נציגיו להנהלת האגודה. משה פרנקו זכה לתמיכה של 10 נציגים בלבד ולא יימנה על חברי ההנהלה.

אבי דדון, הוא חבר ועד האגודה שיתופית ממושב לוזית. דדון, 35, הוא אחיו הצעיר של ראש המועצה, משה דדון. הוא עובד כמנהל שיווק בתחום המיחשוב הרפואי, בעל תואר שני במינהל עסקים, נשוי + 3.

ל"בקיצור" נודע כי על סדר היום של אגודת הפלחה מונחות בקשות רבות של גופים שונים המעוניינים לחתום איתה על הסכמים לרכישת תוצרת חקלאית.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?