דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 04 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

נוסעים מתלוננים על יחס מזלזל מחברת סופרבוס

מהחברה אמרו שתוך חודש היא תקבל תשובה – ומאז לא חזרו אליה.

חברת סופרבוס עלתה לכותרות לאחרונה לאחר שעובדי החברה קבלו על כך שהנהלת החברה מתנהגת אליהם בזלזול ומסרבת להכיר בארגון העובדים שבחרו לעצמם. לאחרונה הגיעו למערכת גם מספר תלונות הקשורות להתנהלות החברה וליחס מזלזל כלפי הלקוחות.

לפי כשבוע וחצי, באחד מהלילות הקרים ביותר בחורף הנוכחי, הגיעה לתחנה בבית שמש תושבת אזור המזלג אשר היתה בדרכה לביתה לאחר יום עבודה. היא הגיעה לתחנה כרבע שעה לפני מועד הגעת האוטובוס, וחיכתה יחד עם עוד שתי נשים יותר משעה לאוטובוס שלא הגיע.

שלושת הנוסעות התלבטו אם לחכות עוד שעה וחצי לאוטובוס האחרון אך הקור היה עז מדי והם גם לא ידעו אם האוטובוס יגיע או שייעדר כמו קודמו. לבסוף הם פנו למרכזן של סופרבוס אשר הבטיח לבדוק את העניין ולחזור אליהן. לאחר המתנה נוספת בקור המקפיא החליטו הנוסעות להזמין מונית, בעלות של למעלה מ-100 שקלים. מאוחר יותר, שבה הנוסעת והתקשרה לחברת האוטובוסים, וזכתה לתשובה מהמוקד, שאין הם יודעים את הסיבה לכך שהאוטובוס לא הגיע והיא מוזמנת לשלוח מכתב תלונה בפקס לחברה.

במקרים אחרים, מספרים נוסעים על כך שאוטובוס סופרבוס הגיע לתחנה, אך ברגע שהגיע הוא נקרא בטלפון לחזק קו אחר בבית שמש והשאיר את הנוסעים ללא מענה. הנוסעים משבחים את נהג האוטובוס על כך שהתנצל והסביר שהוא מחויב להישמע להוראות מלמעלה והציע לנוסעים המאוכזבים להתלונן להנהלת החברה.

מקרה נוסף הוא של צעירה שבמהלך חודש יוני 2015 קנתה מנהג סופרבוס כרטיס הלוך חזור וכאשר היתה בדרכה חזרה נהג האוטובוס לא הסכים לכבד את הכרטיס, אף על פי שהיא הציגה לו קבלה על הקנייה. במקרה זה היא נאלצה לשלם שוב על כרטיס נסיעה. היא לא התעצלה וניגשה לחברת סופרבוס, המוקד איתר את הנהג שמכר את הכרטיס, הוא זכר אותה ואישר את גירסתה. מהחברה אמרו שתוך חודש היא תקבל תשובה – ומאז לא חזרו אליה.

מערכת 'בקיצור' פנתה לחברה בבקשה להגיב לטענות, אך לא התקבלה כל תגובה נכון לסגירת הגליון.

 

יאיר לביא

[email protected]

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?