מבשלים ברגש
קבוצות טיפול רגשי באמצעות בישול בשיתוף בתי הספר לרווחת הילדים
שיתופי הפעולה בין אגפי המועצה האזורית מטה יהודה יצרו בשנים האחרונות מגוון תכניות לכל חלקי האוכלוסיה. כך ניתן למצוא שיתופי פעולה פוריים בין אגף הרווחה, מינהל החינוך ומוסדות החינוך במועצה, לטובת מתן כלים רגשיים וחינוכיים לתלמידים. אחד משיתופי פעולה אלה הוביל להקמת קבוצות לטיפולים רגשיים באמצעות הבעה ויצירה, וכחלק מהפעילות הוקמו בבתי הספר קבוצות לטיפול רגשי באמצעות בישול.
"טיפול באמצעות בישול הוא אחד משיטות הטיפול בתוך תחום הטיפול בהבעה ויצירה", נמסר מאגף הרווחה, "הטיפול מושתת על תיאוריות המדגישות את מערכת היחסים הראשונית של התינוק עם אמו. מזון הוא אחד המרכיבים הבסיסיים והראשוניים מראשית היווצרותנו, הנותן מענה לצרכים פיזיים ורגשיים ולכן מלווה אותנו לאורך החיים, ממלא אותנו בזיכרונות וברגשות. תהליך הבישול האישי והמשותף בקבוצה, מאפשר פיתוח של מרכיבים רגשיים, קוגניטיביים ותקשורתיים כמו בטחון עצמי, מיומנות חברתית, אופטימיות, פתיחות, שיתוף והנאה".
האלמנטים הבאים לידי ביטוי בטיפול בבישול הם משחק, יצירתיות, חוויה חושית, פעולות מוטוריות וסנסומוטוריות. בנוסף לכך, האווירה והמסגרת הקבועה של המפגשים משרים תחושה של בית ואווירת בטחון, מה שמאפשר ביטוי ועיבוד רגשי משמעותי בתהליך טיפולי.
טיפול רגשי לילדים באמצעות הבעה ויצירה מציע אלטרנטיבה לשיחה המילולית אשר עשויה להיות מורכבת לילדים. מטרות הקבוצה הינן לקדם ולשפר את המוטיבציה הלימודית של הילדים, להעניק כלים ומיומנויות לאמונה עצמית ולהצלחה אישית ולתרום להעלאת הביטחון העצמי.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?