וילה (מאוד מפנקת) בג'ונגל
וילת האירוח החדשה, "פנינה בלב היער", היא המילה האחרונה בחוויה התיירותית שמציע אזור המזלג במטה יהודה. בעלי הוילה: האורחים שלנו אוהבים את האזור אבל חסרים להם מקומות בילוי
שנים מדברים על כך שהעתיד של אזור המזלג במטה יהודה טמון בפיתוח התיירות. מאז הוקם בית ההארחה במושב בר גיורא לפני יותר מ-40 שנים ואחריו מתקן הספידיכיף במבוא ביתר, מכירים תושבי האזור את האוצר הטבעי שסובב אותם, מכירים אותו וחוששים להרים את הכפפה. למרות זאת, תנופת פיתוח התיירות שעוברת על מטה יהודה בשנים האחרונות לא פסחה גם על אזור המזלג. בודדים היו מוכנים להסתכן, להשקיע את מיטב הונם ומירצם בהקמת פרויקט תיירותי, חלקם כבר רשמו הצלחה וחלקם נמצאים בתחילת הדרך לשם.
את קהל התיירים המגיעים לאזור המזלג ניתן לחלק לשני סוגים עיקריים: אלה שמגיעים לסיבוב קצר ואלה שמגיעים ליותר מיום אחד. כיום, רוב המגיעים לאזור המזלג שייכים לקהל הראשון. מגיעים לביקור קצר, מטיילים באזור וצופים בנוף, מסיירים ביקבי הבוטיק, יושבים ב"פיצ'ונקה" או ב"בר בהר" ונוסעים חזרה לבית שבמרכז הארץ, כאשר חלקם נאנחים בדרך: איזה מקום מדהים, חבל שאי אפשר לבוא לכאן לכמה ימים.
עד לפני כמה שנים לא הייתה אפשרות לינה לקהל שרצה לשהות באזור המזלג יותר מכמה שעות. פה ושם היו כמה נסיונות בודדים ומאוד צנועים להפעיל צימרים ואלה שנכנסו לתחום עשו זאת בזהירות רבה ובתקציב נמוך ודל. השיווק של הצימרים היה חובבני והם הציעו חוויית אירוח בסיסית ולא מפנקת. התוצאה: קהל התיירים המקומי הדיר את רגליו ובעלי הצימרים היו מתוסכלים מכך שהיזמות העסקית שלהם אינה מצליחה להתרומם.
אט אט החלה לצמוח התובנה כי הסוד לצימר מוצלח טמון בחוויית אירוח מפנקת. הנכונות של התייר המקומי לנטוש את הספה בסלון של ביתו ולהגיע לצימר אינה תלויה אך ורק בנוף המדהים של הרי יהודה, בטיולים בשבילי היער הקסומים או בביקור באחד מהיקבים המעולים של האזור, אלא בחווייה של יציאה מהשגרה הקבועה אל חופשה שבמרכזה תחושת "לוקסוס". על חווייה כזו התייר מוכן לעשות את המאמץ, לצאת ממרחב הנוחות הקבוע שלו, לנסוע שעה קלה ולשלם מחירים לא זולים.
התובנה כי סוד הצימר המוצלח הוא ב"פינוק" חילחל בקרב יזמי האירוח הכפרי וניתן היה לראות את התוצאות צומחות גם באזור המזלג. כך הוקם מערך הצימרים "קסם בהר" במושב נס הרים, ומערך הצימרים "נופי מטע" במושב מטע שהציעו חוויית אירוח משודרגת.
לפני כשנתיים פתח תושב מטע, דוד מופז, את מערך הצימרים "אודם האלה" שהציע חוויית אירוח מפנקת ברמה של מלון 5 כוכבים, הכוללת בריכה גדולה וסאונה יבשה. מתחם האירוח של מופז היווה פריצת דרך משמעותית בתפיסת האירוח של יזמי התיירות הכפרית באזור המזלג. לפני כמה חודשים נפתחה וילת האירוח של משפחת גולדנטל במבוא ביתר, “פנינה בלב היער" אשר לקחה את חוויית האירוח המפנקת צעד נוסף קדימה.
אירוח של 5 כוכבים
התפיסה העומדת בבסיס תכנון מערך האירוח של משפחת גודלנטל נשענת על נסיון שהצטבר אצל שני בני הזוג, מלי ודוד. השניים עוסקים בתחום הבנייה מזה שנים ארוכות. מלי, אדריכלית, תכננה בתים רבים ובהם גם את מתחם האירוח של מופז במטע. דוד, מהנדס בניין ומפקח בנייה, בנה ופיקח על בנייתם של מאות בתים. מצויידים בתובנות שרכשו במהלך השנים וביתרונות שמעניקה תכנית אב לתיירות שאושרה במטה יהודה יצאו השניים להקים את פרויקט החלומות שלהם במושב מבוא ביתר.
על שטח של שני מגרשים צמודים שרכשו בהרחבה של מבוא ביתר, הנשקפים אל היער הסובב את המושב, בנו השניים את ביתם הפרטי ולצידו "וילת אירוח" הכוללת שמונה חדרי אירוח מפוארים. במרכז המתחם פרושה חצר רחבת ידיים ובה משטחי שיזוף ומשחקים, בריכה מחוממת ומקורה, ג'קוזי ספא קבוצתי, סאונה יבשה, סלון התכנסות מרווח הכולל שולחן אוכל גדול ואפשרות להקרנת סרטים, שטח מרוצף ויציאה ממנו אל רחבה מיוערת שבה ניתן להבעיר מדורה קטנה בשעת ערב מאוחרת.
חמשת חדרי האירוח הבסיסיים מגיעים עם מפרט עשיר ומפנק הכולל: מיטות אורתופדיות, 2 טלויזיות עם שירות כבלים, אינטרנט אלחוטי, מזגנים, פינת מטבח משוכללת עם מקרר, כיריים חשמליות מיקרוגל וכלי אוכל. מעבר לזה יש גם שלוש סוויטות אירוח שלוקחות את החוויה לרמה גבוהה יותר ובהם: מיטות אורתופדיות קינג סייז, ג'קוזי פרטי, חצר פרטית, טלוויזיות 50 אינץ', מכונת אספרסו, סלון מרווח.
זאת ועוד, הכניסה לוילת האירוח מהודרת והיא כוללת פינת ישיבה מעוצבת, בר מים ושולחן משחק כדורגל. “אנו משתדלים לתת לאורחים שלנו חוויה של אירוח מפנק החל מהרגע שהם נכנסים לוילת האירוח", מסביר דוד גולדנטל, “וזה כולל גם את הכניסה".
ההשקעה הגבוהה בעיצוב של וילת האירוח מרתיעה יזמים רבים. האם זה משתלם? "רמת האירוח הגבוהה שאנו מציעים עושה לנו פרסום חינם”, מספר גולדנטל, “החוויה שאנו מציעים היא ברמה מאוד גבוהה והלקוח שלנו הוא מי שמחפש חוויה כזו ומוכן לשלם עליה. הלקוחות שלנו מאוד מרוצים, הביקורות שאנו מקבלים הן מעולות והשמועה עושה לה כנפיים וכך אנו זוכים להתעניינות גוברת".
גולדנטל מעריך את ההחזר על ההשקעה בוילת האירוח בסדר גודל של שבע שנים. “אני אשמח לעזור ליזמים אחרים באזור המזלג להקים פרויקטים דומים. אני קורא להם לעשות זאת, למען פיתוח ענף התיירות המקומי", הוא מצהיר.
מרגיש כמו בחו"ל
יסמין לוי-ענבר, אורחת מנתניה שהתארחה במתחם "פנינה בלב היער" בחודש ינואר האחרון כתבה בפייסבוק: “הוילה שנראית יפה מאוד בתמונות התגלתה כמהממת במציאות, מרווחת מאוד, חדשה, נקייה ומעוצבת בטעם. מבחינתנו כמשפחה מורחבת של 14 איש, עם ילדים ותינוקות היה חשוב שיהיה מתחם משותף בו נוכל לאכול ולשבת ביחד. בקומה התחתונה של המבנה ישנו חלל ציבורי ענק ומחומם (ינואר...)ובו שולחן אוכל גדול, כורסאות ושטח ענק לילדים להתרוצץ בו. דוד פרס לנו מפות לבנות על השולחן והביא לנו מקרן להקרין את הסרטון שהכנו והאוירה היתה מדהימה. דוד היה זמין מאוד ונענה לכל בקשה שלנו בחיוך ובסבלנות, המליץ על מסלולי טיול ואפילו הביא לנו שתי חלות ענקיות וטעימות שרק יצאו מהתנור, שאפתה מלי אשתו. במתחם יש בריכה גדולה, טרמפולינות, משחקים לילדים וזה ממש מקום מושלם למשפחות, קבוצה של חברים וגם זוגות שרוצים להגיע להתפנק. האיזור של הרי ירושלים יפהפה, מרגישים בו כמו בחו"ל, במרחק נסיעה קצר יש המון איפה לטייל וקשה להאמין שתוך שעה ו-10 דקות כבר היינו חזרה בבית בנתניה”. נשמח לחזור בקיץ ולהנות מהבריכה... “.
"רוב האורחים שלנו מעדיפים לשכור את כל המתחם”, אומר גולדנטל. "מדובר במשפחות גדולות שבהן הורים, ילדים נשואים, נכדים ואפילו נינים. אנו מציעים להם לשכור את כל המתחם לסופשבוע ארוך, מיום חמישי ועד מוצאי שבת וההיענות היא גדולה”. כעובדה, המתחם המפואר רושם כבר עכשיו תפוסה מלאה לחודש אוגוסט וגם לחג השבועות.
כאמור, ביתם של הגולדנטלים ווילת האירוח חולקים חצר משותפת, כך שהאורחים המבלים בבריכה, בחצר וברחבה נשקפים לעיני בעלי הבית. “אנו מאוד אוהבים לארח", אומרת מלי, “ישנם אורחים שמזמינים את הוילה עם ארוחת בוקר ואנו נהנים להפתיע אותם עם ארוחה עשירה מאוד, אני אופה חלות ועוגות לשבת עבורנו ועבור האורחים ואנו אוהבים להכיר את מי שמגיע".
אחד המנהגים שדוד מטפח במתחם האירוח הוא בילוי ערב מסביב למדורה ולסיר ה"פוייקה". זה בילוי נהדר למשפחה ולילדים, הוא מספר, יש לנו רחבת יער קטנה הצמודה למתחם, שם אנו מדליקים אש ונותנים לאוכל להתבשל בסיר ה"פוייקה" ובינתיים מדברים, מחליפים חוויות וסיפורים, האורחים שלנו מאוד אוהבים את זה.
תקנון אירוח
עם זאת, החשיפה אל האורחים היא גדולה ועם הזמן החלו הגולדנטלים להבין שלא כל אורח הוא גם אורח רצוי. “בתחילת הדרך הגיעו אלינו אורחים שהרעישו, השתכרו, התייחסו בגסות זה אל זה ולא שמרו על הכללים הבסיסיים של חיים בצוותא עם בעלי הבית", מספר דוד, “ומתוך הנסיון התחלנו לקבוע כללים שהמטרה שלהם היא שהאורחים שלנו יוכלו לבלות היטב ואילו אנו, המארחים, לא נרגיש כאילו מישהו פלש לתוך המרחב הפרטי שלנו".
כך נולד התקנון אשר כל אורח מחוייב לחתום עליו לפני שהזמנתו מאושרת. התקנון כולל מגבלות שונות ובהן: איסור על השמעת מוסיקה בקריוקי, איסור על עישון בחדרים, איסור על שתיית אלכוהול, איסור על השמעת רעש בשעות הלילה המאוחרות ועוד. “עם הזמן מצאנו כי קבוצות מסוימות לא מתאימות לנו", מסביר דוד, “אנו לא מקבלים קבוצות של צעירים בכלל וגם לא מארחים מסיבות רווקים או רווקות. האופי של הקבוצות האלה לא מתאים למתחם שלנו. התפלאנו לגלות שאפילו קבוצות של נשים הראו התנהגות גסה וולגארית. מצאנו שהאורחים הכי מתאימים לנו הם משפחות גדולות וזוגות שמחפשים שקט ורגיעה. לשם אנחנו מכוונים ובסך הכל די הצלחנו".
חווית האירוח המפנקת של "פנינה בלב היער" אינה פטורה מהצורך להעניק לאורחים גם הצעות לבילוי נוסף. “האורחים שלנו כל הזמן התלוננו על כך שאין מה לעשות באזור המזלג לבד מהבילוי אצלנו", מספר דוד, “והאמת שהם צודקים. מי שמגיע אלינו באמצע שבוע מגלה כי אחרי שבע בערב הכל סגור, ומי שמגיע בסופשבוע מגלה כי כדי לשבת בנוחיות בבית קפה או במסעדה הוא צריך לנסוע עד עין כרם ואפילו עד אבו גוש. אין גם הצעות לחוויות נוספות מעבר לאירוח המפנק. כמי שמכיר את האזור שלנו היטב ידעתי שהכיוון הכי טבעי הוא טיול באזור, וכך נולד הרעיון להקים בצמוד לענף האירוח גם ענף של טיולי רייזרים".
טיולי רייזרים
גם בתחום הטרקטורונים החליטו בני הזוג גולדנטל לכוון גבוה. אחרי בדיקה ומחקר שוק בחר דוד ברייזר של חברת CAN-AM האמריקאית, המתמחה בכלי רכב המיועדים לשטח וספורט. מדובר ברכב שטח היקר ביותר של החברה, מסוג Maverick max x rs turbo שעלותו בארצות הברית יותר מ-26 אלף דולר, ומחירו בישראל מזנק ל-150 אלף שקל. לגולדנטלים יש ארבעה כלים כאלה.
הרייזר המשוכלל נושא 4 נוסעים וכולל מנוע 1000 סמ"ק מוגדש טורבו המפיק 131 כוחות סוס. המנוע מצוייד במזרקי דלק מתקדמים וממוחשבים המבטיחים תערובת אופטימלית, בוכנות המסוגלות לעמוד בלחצי הטורבו החזקים, מצנן פנימי עוצמתי וחיישנים מיוחדים המזהים את הנטייה שלו בשטח ומתאימים באופן אוטומטי את עוצמת המנוע.
המתלים המעולים שלו מסוגלים לספוג מהמורות עמוקות ומספקים עבירות מדהימה כוללים התאמות עבור נסיעה שגרתית של 4X2 ונסיעת שטח של 4X4, עם מערכת המאפשרת לכוונן את המערכת עבור כל סגנון נהיגה, תנאי שטח או דרך סלולה.
רכב השטח מגיע עם מערכת גלגלי beadlock המחוברים לרכב בעזרת מערכת חיזוק מיוחדת, היגוי הכח הדינמי (DPS) עם שלוש רמות של היגוי המתכוונן אוטומטית ומפלט מתוצרת חברת יושימורה היפנית עם צליל ביצועים גרוני השומר את ההספק של המנוע.
אביזרי הבטיחות של הרייזר המשוכלל מבוססים על חגורות ביטחון לנהג ולנוסעים במבנה מלא הכולל רצועות כתפיים ובטן וחיישן מיוחד שאינו מאפשר נסיעה ברכב ללא חיבור החגורות למקומן.
"אני מציע היום לאורחים שלנו חוויה של טיול בהרי יהודה, עם הנופים המדהימים שיש לנו בשפע, הצצה לחיות הבר ואפשרות לבקר באתרי טיול שרבים אינם מגיעים אליהם", מספר דוד תוך כדי שאנו מטיילים בשטח.
המסלולים המוצעים לנוסעים הם של שעה, שעתיים, ארבע שעות ויום שלם, עם מדריך שמוביל נפרד והנהיגה היא עצמית לבעלי רשיון נהיגה ומעל גיל 24.
דוד מזמין אותי למסלול הבינוני, בן ארבע שעות. אנו יוצאים ממבוא ביתר, יורדים אל עין קובי ומשם ממשיך לערוץ נחל רפאים, מטפסים על רכס לבן אל חרבת סעדים שבסמוך למושב עמינדב. אמצע חודש מאי והרי ירושלים מפעימים את הלב במראם המסולע, בקימורים של ערוץ הנחל הרחב ובצמחייה הטבעית שבה, מדי פעם, רואים צבי או תן.
הרייזר המשוכלל לא מאכזב. הוא מספק עבירות מדהימה מעל הסלעים בערוץ הנחל ודוהר במהירות בדרכים הסלולות של פארק בגין. התחושה היא בטוחה לגמרי. לחיצה על דוושת הגז מפעילה את מגדש הטורבו והרכב נוהם ובולע את הדרך ללא כל קושי.
כשאנו מגיעים לערוץ הנחל והרכב נוטה בחדות קדימה, החיישן האוטומטי מורה למנוע להוריד סיבובים והירידה מתבצעת באופן חלק. נסיעה על הסלעים בנחל נעשית ללא קשיים מיוחדים ומספקת חוויה נעימה ללא טלטולים מיותרים.
אנו עוצרים בנקודות תצפית לאורך הדרך ומביטים על הנופים המקסימים. כתושב צור הדסה מזה 22 שנים, אני נאלץ להודות שיש פינות חמד רבות שאיני מכיר. אחת מהן נמצאת בערוץ נחל רפאים בואכה הכפר בתיר.
בלשון קרקע קטנה על גדת הנחל צומחים להם שני עצים המחוברים זה לזה – אלון וחרוב. העצים נדמים כתאומים סיאמיים המפרנסים ומזינים זה את זה. וההשוואה למצב הפוליטי המקומי היא כמעט בלתי נמנעת. גולדנטל מספר על חלום שיש לו, שבעתיד טיולי השטח שהוא מוביל יוכלו להיכנס לכפר בתיר ללא פחד, להנות מבתי הקפה בכפר ואולי אפילו מגלריות אמנים שיקומו בו בעתיד. אינשאללה.
יובל רובין
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?