דלג לתוכן העמוד
יום שלישי, 03 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

חברי מליאה: להמשיך עם חשב מלווה למועצה המקומית

ראש המועצה מוביל לפיזור המליאה. בועז כהן

תשעה מחברי מליאת המועצה המקומית מבשרת ציון פנו במכתב למנכ"ל משרד הפנים והם מבקשים להמשיך ולמנות חשב מלווה למועצה המקומית. לדבריהם חשב מלווה הוא חיוני כדי למנוע בזבוז של כספי ציבור ופגיעה בקופה הציבורית.

חברי המליאה הגיבו לבקשתו של ראש המועצה, יורם שמעון, לבטל את החשב המלווה שמעמיד משרד הפנים, כחלק מתכנית ההבראה שבה נמצאת המועצה המקומית. לדבריהם הם עדים ל"תהליכים מסוכנים רבים אשר מתהווים ברשות ודורשים את המשך הפיקוח".

חברי המליאה מציינים כי בעבר נקלעה המועצה המקומית לגירעונות כספיים משמעותיים אשר הקשו על התנהלותה השוטפת "לרבות תשלום משכורות והמסים השוטפים". הם מציינים כי כתוצאה מהעמדת חשב מלווה ותכנון של תכנית הבראה הצליחה המועצה לעמוד בתקציב מאוזן.

"אנו עדיין נמצאים בגירעונות של עשרות מיליוני שקלים", מזהירים חברי המליאה במכתבם, “ההתנהלות השוטפת של המועצה חייבת להיות תחת פיקוח ובקרה של גורם חיצוני. במצבים רגישים כאלה, יש לוודא כי המועצה ממשיכה בדרכה לצמצום הגירעונות והפיקוח החיצוני הינו נדרש למען מניעת לחצים וראייה אובייקטיבית. לדעתנו, רק נוכחותו של גורם מקצועי שאינו כפוף לראש המועצה יכול למנוע מלחזור למצב בו היה היישוב בשנים קודמות".

חבר המליאה רו"ח בועז כהן, החתום על המכתב ושימש בעבר כראש ועדת הכספים של המועצה אמר: “בראש המועצה יושב אדם שלא מדקדק בפרטים, לא מכבד החלטות מועצה, ומתנהל בבריונות בנושאי כספים, כוח אדם, וכלפי חברי מליאה. לכן חשב מלווה יכול לעזור ולו גם מעט על מנת להפחית את הבעיות של ניצול תקציבים ומינהל לא תקין שראש המועצה עלול לבצע”.

חבר מליאה נוסף שחתום על המכתב הוא חנן רפיעי שאמר: “החשב המלווה הוא כלב השמירה על התקציב. הגזבר מתקשה לעמוד בלחצים של ראש המועצה. זה טוב ליישוב שהחשב המלווה יישאר וזה לא יפריע למועצה".

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?