אבו גוש: שני בתים לא חוקיים נהרסו
פקחים מלווים בשוטרים הרסו ביום רביעי 11/4 לפנות בוקר שני בתים בכפר אבו גוש. צו ההריסה לבתים ניתן לפני שנים רבות והליכי הערעור נדחו כולם על ידי בתי המשפט. תושב אבו גוש, איסמאעיל עותמאן, המקורב לבני משפחת עותמאן שהתגוררו בבתים שנהרסו, מסר כי שני הבתים נבנו בסמוך לכביש מס' 1, על קרקע השייכת למועצה האזורית מטה יהודה וכי ההליכים כנגדם החלו כבר בשנות ה-80. “הבתים שנבנו נמצאים על חורבות של בית ישן שצולם עוד ב-1949”, טוען איסמאעיל. לדבריו, בן ממשפחת עותמאן, יוסף עותמאן ז”ל, נרצח לאחרונה על ידי מחבל בפיגוע בהר אדר. במהלך ביקור התנחומים של נשיא המדינה, ראובן (רובי ריבלין, בבית המשפחה, נמסר לו מכתב ובו בקשה לחנינה על צו ההריסה לשני הבתים. אולם, למרות זאת, ביום רביעי האחרון בשעה שש בבוקר הגיעו למקום הפקחים ואיתם כלים כבדים אשר הרסו את הבתים.
ראש המועצה המקומית אבו גוש, עיסא ג'אבר גינה בתקיפות את מעשה ההריסה: "אסון גדול נפל על המשפחות. אנחנו מאוד זועמים וכועסים על כך שלא מתחשבים בתושבים המקומיים שסובלים ממצוקת דיור חריפה מאוד וכאשר הם מייצרים לעצמם מגורים הורסים אותם. פעלנו מזה זמן רב כדי לאפשר לבעלים של שני הבתים להשלים את ההליכים ולהכשיר את הבתים. למרות זאת, ועדות התכנון והבנייה הרימו ידיים וכל הטיפול בבתים הללו עבר לבתי המשפט. אנחנו רואים בהריסה מחטף ההנוגד את הצד ההומניטרי שהמדינה חייבת לנהוג בתושביה. הבתים הללו קיימים על הקרקע יותר מ-30 שנה ונבנו על חורבות בית שהיה עוד לפני קום המדינה. חבל שההתיישנות חלה רק על דברים מסויימים ואילו אחרים לא נהנים ממנה”.
ראש המועצה קרא לתושבי אבו גוש לבנות רק לפי היתר כחוק: "אני שילמתי מחיר כבד על עבירות בנייה שביצעתי, ואני קורא לתושבים שלא לבנות שום בית לפני שמשיגים היתרים כחוק".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?