דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מי אתם, מפיצי הסקרים המפוברקים?

מי עומד מאחורי הסקר האלמוני? המסרון ובו הסקר

"מי אתם שמתחבאים מאחורי המסך ומפיצים סקרים מפוברקים? הראו את עצמכם", כך דורש ראש ועד היישוב צור הדסה והמועמד לראשות המועצה האזורית מטה יהודה, שלומי מגנזי, בסרטון שהעלה בפייסבוק, בתגובה להפצת סקר בחירות נוסף על ידי גורמים אלמוניים.

הסקר הופץ בתחילת שבוע שעבר (22.5) באמצעות מערכת מסרונים משוכללת. תושבים שנכנסו לקישורית של הסקר דיווחו כי כאשר ביקשו להצביע עבור המועמד המועדף עליהם, "הסקר" הצביע עבורם (!). מן הסקר הבעייתי עלה כי המועמד לראשות המועצה, יוסי משה, מוביל בהפרש ניכר על המועמדים האחרים.

"מדובר בסקרים שאיש אינו יודע את מקורם. הרי ברור לכולם שאלו סקרים מפוברקים שמטרתם אחת - ליצור מצג שקרי ולהעמיד מועמד כזה או אחר בראש הרשימה...נראה שאחד המועמדים חושב שתושבי מטה יהודה הם טיפשים, והוא יגלה שהוא טועה", הדגיש מגנזי.

ממטה הבחירות של ראש המועצה המורחק שהכריז על מועמדותו בבחירות הקרובות, משה דדון נמסר: “גם אלי שלחו את הסקר האחרון, רציתי לבחור את עצמי וברגע שלחצתי, הבחירה הייתה אוטומטית במועמד אחר. אני מסתייג מאותם מועמדים שלא הבינו שבמטה יהודה השתנו דברים לפני עשור. יש תושבים אינטליגנטיים ויש הרבה עשייה ברוכה. כל הסקרים האנונימיים נועדו כדי לקדם אנשים שאין להם אפשרות להתקדם בדרך אחרת. אני מגנה בתוקף את ההתנהלות הזו. אני מקבל תמיכה מאלפי תושבים באופן ישיר וגלוי ומצפה מכולם שנפסיק את השיטות הישנות האלה".

ממטה הבחירות של מ"מ ראש המועצה ומועמד המגזר השיתופי בבחירות לראשות המועצה, ניב ויזל נמסר: "ניב ויזל אינו מתעסק בסקרים מטעם גורמים אינטרסנטים או אנונימיים כאלה ואחרים".

המועמד לראשות המועצה, ערן אוחנה, אמר: "ברור לכל בר דעת שמדובר בסקרים מגמתיים, שקריים ואף מגוחכים. אני אמשיך לצבור תמיכה דרך עבודת שטח ובמפגשים משמעותיים עם התושבים, ושאחרים ימשיכו להתעסק במצגי שווא".

יוסי משה אינו עונה על שאלות "בקיצור" ולכן תגובתו אינה מובאת כאן.


 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?