דלג לתוכן העמוד
יום חמישי, 18 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מה הסיפור של הבירה ?

מבשלות הבירה של מטה יהודה מייצרות בירה ביחס אישי ומעניקות לטעמים השונים שמות מעולמם של בעלי המבשלות. מה מסתתר מאחורי שמות כמו "תרצה" או "הבירה המרושעת"? הנה התשובות

הסיפור ה"מרושע" - מבשלת שריגים

מבשלת שריגים (צילום: אביחי מורג)

סדרת רונן של מבשלת שריגים מורכבת מבירות בסגנון אמריקאי מודרני. הסדרה מאופיינת בבירות עוצמתיות, עשירות בטעמים וארומות כמו של מבשלות בוטיק אמריקאיות בולטות. עופר רונן, ממקימי המבשלה, הגיע למדינות שונות ברחבי העולם בקריירת ההייטק שלו. בתחילה שהה בגרמניה ושם הפכה אהבת הבירה שלו לתשוקה אמיתית. בהמשך שהה מספר שנים בעמק הסיליקון בקליפורניה ושם התוודע עופר לבירה מסויימת, Pete’s Wicked Ale (האייל המרושע של פיט) שאהב מאוד. הבירה, פרי ידיו של פיט סלוסברג, הביאה לאמריקה את הטעמים העשירים, המרירות הבולטת והארומות הנפלאות. עופר החל לבשל בירה דומה ולאחר מספר נסיונות, הושג הטעם המקורי האגדי, הבירה הוגשה לתחרות ה- ”לונגשוט 2010” וזכתה במקום ראשון בקטגוריית האייל הכהה. מאז סדרת רונן מאופיינת בשמות בעלי "גישה מרושעת" וקצת "מחוצפת".

הבירות:

הבירה הכהה המרושעת 6.2% - זהו אייל כהה עם שילוב טעמים ייחודי של קפה קלוי, שוקולד, מרירות מורגשת ועישון קל. הבירה זכתה במקום ראשון בסגנון האייל הכהה בתחרות ה”לונגשוט 2010” של Samuel Adams ובמדליית כסף בתחרות BIRA 2011 הבינלאומית.

בירת החיטה המחוצפת 6.1% - בירה בגוון ענברי מסוג ה- Dunkle Weiss עם ארומות פרחוניות וטעמים נוספים הפורצים את תחומי הסגנון. לבירה טעמי פירות עדינים של תפוז, לימון, ציפורן ורמז של בננה. לאוהבי בירה עם נוכחות, גוף וטעם מורכבים.

הבירה המכוערת 6.5% -למה בירה מכוערת? בגלל הניגוד הבולט בין הניחוח הפירותי המתקתק לבין טעמה המריר בלגימה הראשונה! הבירה הינה מסוג ה- India Pale Ale) IPA). לבירה מרירות מודגשת המשולבת בטעמים פירותיים וארומות נפלאות של אשכולית אדומה, ליצ'י ופסיפלורה. הבירה זכתה במדליית זהב בתחרות BIRA 2011 הבינלאומית.

 

הנשים של מוטי - מבשלת פפו

מבשלי הבירה של מטה יהודה . 2016 (צילום: חיים רוז)

מוטי בוהדנה, מקים המבשלה החליט שכל בירה שהוא יוצר, תקבל את שמה מאחת הנשים בחייו. מוטי לא מגלה בדיוק כיצד התאים כל שם לבירה, אבל מבין התיאורים של הבירות השונות, מי שמכיר את הנפשות הפועלות יכול לזהות בדיוק את הסיבה שכל בירה קיבלה את שמה.

 

הבירות:

גולדה – בירה סקוטית. בירת Ale בהירה בסגנון סקוטי. רעננה ומלטפת עם טעמי כשות וארומות אביביות.

עלמה – בירת חיטה. בירת חיטה בהירה בסגנון גרמני בווארי, עם עכירות שמרים טבעית. בעלת ניחוחות וטעמי דבש, בננה ופרי הדר, מתאפיינת בריח שמרים.

תרצה – בירת סטאוט. בירת סטאוט שחורה בסגנון אירי מאופיינת בטעמי שוקולד מריר וקפה קלוי, בעלת מרקם סמיך וראש קצף בגוון מוס מוקה. בירה עוצמתית עם מרירות מודגשת.

תמרה – בירת איל ענברי. אדמונית, עגלגלת גוף עם טעמי לתת מורגשים. בליווי ניחוחות פרחים והכל בסינרגיה נעימה וקלילה של יום אביבי.

אלישבע – בירת אינדיה פייל אייל. בירת Ale, בגוון נחושת כהה בסגנון אנגלי מסורתי. מכושתת מרירה אך עשירה בטעמים וארומטית ביותר. בירה חזקה עם נוכחות, אך מאוזנת.

עופרה – טראפיסטית כהה. בירת Ale כהה ארומטית עם סיומת עשירה, טעמי אגוזים, קרמל וקפה.

עדנה – בירה בלגית. בירת טראפיסטית בסגנון דאבל – Trappist Ale בגוון נחושת, פירותית ומאוזנת. בעלת מתיקות נעימה ועושר טעמים רעננים.

 

עולם הקומיקס - מבשלת Six Pack Brewry

 

מותג הבירה מבשלת Six Pack Brewry הוא רעיון שעלה אצל המייסד אייל לפני כשלוש שנים, כתוצאה מרצון לשלב שתי אהבות שלו. הראשונה היא תחום האלכוהול והבירה בפרט (ברמן במשך 4 שנים וכתב אלכוהול). השנייה היא עולם הקומיקס וגיבורי העל.

אייל רצה לייצר בירה טעימה, איכותית ומגניבה. כזאת שהוא היה רוצה לשתות. הוא החל בקורס לבישול בירה ולאחר מכן לבשל על הגג של ההורים עם עוד חבר, עד שהגיע למתכונים שריצו אותו ואת קהל הנסיינים שהיה מסביבו.

במקביל עבד עם ולדיק סנדלר המוכשר לאייר את הדמויות שראה בדמיון, ועם אלונה רדונסקי המעצבת הגרפית להכין תווית שכולה גיבורי על. את המתכונים הביא לייצור אצל בירה מוסקו (מבשלה במושב זנוח) לשכלול והתאמה כך שניתן יהיה לייצר אותם ברשיון ולהתחיל להפיץ אותם לפאבים ובאופן פרטי.

בירת גיבורי העל הישראלית הראשונה – הסיקס פאק, יצאה ממש לפני כמה חודשים לשוק לאחר עבודה ותכנון של כמה שנים.

מבשלת אורחת בפסטיבל (מבשלת את הבירה במטה יהודה)

היום מיוצרות שתי בירות:

5% Ultimus – בירת הדגל. בירה בסגנון אייל ענברי. מאוזנת, מסורתית מאוד עם גוף בינוני ומרירות מידתית. בירה שרק רוצה לעשות טוב. בדיוק כמו הגיבור שלה.

7.5% Heavy Hitter –בירה בסגנון טריפל בלגי, בעלת מתיקות נעימה ועם הרבה נשמה. ממש כמו הגיבור שלה.

 

הטוויסט הקליל - מבשלת תוג

מבשלת הבירה תוג היא פרי של שיתוף פעולה בין תומר רונן לבין גלעד נאמן. השניים פועלים בעולם הבירה (החובבני והמסחרי) כבר קרוב לעשר שנים, ובשנת 2017 חברו יחדיו בשביל ליצור בירות מיוחדות שיסקרנו את הקהל הישראלי.

 

הבירות:

  החלוץ - 5.5% פייל אייל ישראלי, המשלב טעמים טרופיים יחד עם קרמליות ומרירות עדינה. קיבלה את שמה מכך שהיא הבירה הראשונה שיצרו.

40 מעלות בצל - 4.7% סאמר אייל בהיר וקליל. בירה קייצית עם טוויסט הדרי. השם הגיע בעקבות כך שמדובר בבירה קלילה שכיף לשתות אפילו בשמש של הקיץ הישראלי. 

כמעט 10 - 9.8% אייל כהה וחזק. בירה עם טעמים מורכבים ומסתוריים. קיבלה את שמה מאחוז האלכוהול הגבוהה שלה.

בירה מיוחדת שתהיה בפסטיבל – בירמסאלה 5.1% חיטה בלגית קרמית ועשירה, המתובלת בתערובת צאי מסאלה.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?