דלג לתוכן העמוד
יום שני, 02 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מטה יהודה: המליאה אישרה את הסגנים אלירז ומגנזי

ראש מטה הבחירות של ניב ויזל, יעל אברמן-טאובין, תתמודד על תפקיד מנכ"ל המועצה

10 החברות החדשות במליאת המועצה האזורית מטה יהודה. יעל אברמן-טאובין (קיצונית משמאל) מועמדת למנכ"לית המועצה

ישיבת המליאה הראשונה של ראש המועצה האזורית החדש, ניב ויזל, התנהלה באופן ענייני, מכובד וראוי. סביר להניח שויזל מאחל לעצמו שכל ישיבות המליאה העתידיות יתקיימו באופן הזה.

בנאומו הראשון כראש מועצה נבחר התחייב ויזל לפעול להגנת גבולות המועצה מול הלחצים של משרדי הממשלה, לקדם את הכלכלה, לפתח תעשייה, תיירות ותרבות ולפעול באחריות פיננסית. “בשנה האחרונה הכפלנו את גביית הארנונה, יש לנו אחריות לשמור על הבית, לשמור על הכסף, נצטרך להיות חזקים ולהגיד גם לא".

הוא חזר על המחוייבות שלו לשקיפות ולמינהל תקין. “כולנו נהיה חשופים בטוב וברע, שינויים גדולים מתוכננים במטה יהודה בכל מיני תחומים, נדבר עליהם נתווכח ונחליט ביחד".

הוא התייחס בדבריו לתרבות הארגונית שהתגלתה במועצה האזורית מטה יהודה במהלך שלוש השנים האחרונות ואמר: “אנחנו לא חמולות ולא קבוצות...מי מהעובדים שישכח את תפקידו, אני לא מתכוון לוותר לו במילימטר. התחייבתי לדרך חדשה ואני מתכוון לעמוד בזה".

הדרמה העיקרית במליאה הנוכחית הייתה שלב ההצבעה עבור סגני ראש המועצה החדשים. ויזל הציג את המועמדות של סגן ראש המועצה שלומי מגנזי מצור הדסה, שזכה לתמיכה של 53 חברי מליאה עם נמנע אחד. מגנזי יהיה ממונה על אגף החינוך ועל הטיפול בצור הדסה.

הצגת המועמדות של בני אלירז מטל שחר לוותה בקושי קצת יותר גדול. לפני ההצבעה ביקש נציג עמינדב במליאה, שמעון קינן, לשאת דברים. הוא תקף את המועמדות של אלירז וביקש לדחות את ההצבעה על סגן מטעם מגזר המושבים. “אני מבקש לדחות, מהטעם שהבחירה היא לא דמוקרטית. 39-41 נציגי המושבים לא התכנסו, לא פתחו קלפי ולא איפשרו לנציגים שרוצים להיבחר. נעשה מחטף... זה אות קלון אם הבחירה הזו תתקיים היום...מתקיים פה הליך לא תקין".

בדברי התשובה שלו הדגיש ויזל כי ניסה בכל כוחו להימנע מהתערבות בהליך בחירת סגן מטעם מגזר המושבים. הוא ציין כי לפי החוק, בקשתו של קינן הייתה צריכה להיות מוצגת 48 שעות לפחות לפני הישיבה ולכן אין לה תוקף. הוא דחה את טענותיו של קינן כאילו נעשה מחטף ואמר לו: “איפה שמצביעים זה פה במליאה. היית יכול לשים את מועמדותך כמו כל אחד".

לבסוף, נערכה הצבעה בה נבחר אלירז ברוב של 44 תומכים, 10 נמנעים ומתנגד אחד. אלירז יהיה סגן ראש המועצה הממונה על אגף הפיתוח.

מליאת המועצה אישרה את הרכב ארבע הוועדות החיוניות לתפקוד המועצה: הנהלת המועצה, ועדת תכנון ובנייה, ועדת מכרזים וועדת הנחות בארנונה.

במליאת המועצה האזורית מטה יהודה מכהנים 60 נציגים של יישובי המועצה והיא המליאה הגדולה ביותר בישראל מבחינת מספר הנציגים המכהנים בה. מליאות של הערים הגדולות בישראל מונות 31 נציגים בלבד.

10 נשים נבחרו למליאה המועצה במטה יהודה לעומת שלוש נשים בלבד במליאה היוצאת. להלן הרשימה המלאה: רזיאלה קאחו – צפרירים, אילנה דוד – זכריה, שלומציון לולו - מבוא ביתר, יעל אברמן-טאובין – מעלה חמישה, יפעת ארמוזה – נוה אילן, ימימה אליאסיאן – נחושה, רחל אלון מרגלית – נס הרים, אפרת טובול-שלף – שורש, נורית יעקובוביץ' – גבעת ישעיהו, שני רביב כהן – נתיב הל"ה.

בשורה נוספת שיוצאת מהמליאה היא הכוונה להחליף את ממלא מקום מנכ"ל המועצה, פיני תורן. בהקשר לזה הועלה שמה של ראש מטה הבחירות של ויזל, יעל אברמן-טאובין, המשמשת בשנים האחרונות כמזכירת הקהילה בקיבוץ מעלה החמישה. אברמן-טאובין כבר הודיעה על התפטרותה ממליאת המועצה וזאת כדי שתוכל להתמודד על תפקיד המנכ"ל ללא צורך בתקופת צינון.

 

סגני ראש המועצה במטה יהודה: שלומי מגנזי (מימין) ובני אלירז

 

 

 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?