דלג לתוכן העמוד
יום שני, 02 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

קנס 5000 שקל לתושב אבו שלא קיים צווי הריסה

תושב אבו גוש בשם עיסא ג'אבר (אין קשר לראש המועצה המקומית לשעבר) לא קיים צו הריסה ונדון ל-5000 שקל קנס

טרקטור מבצע הריסה. הריסת עבירת בנייה (אילוסטרציה)

בתביעה שהגיש הוועדה המרחבית הראל כנגד תושב אבו גוש, עיסא ג'אבר (אין קשר לראש המועצה המקומית לשעבר באבו גוש) נטען כי חרף גזר הדין שניתן בהקשר לתוספות הבנייה, העבירה נמשכת ומתקיימת בפועל, היתר בנייה לא התקבל וצו ההריסה שהוצא כנגד תוספות הבנייה הלא חוקיות לא בוצע.

ג'אבר לא הופיע לדיון הראשון שהתקיים ב-31.12.18 ובנו, מוחמד, טען כי הוא חולה אך לא הציג כל אסמכתא רפואית. בוועדה המרחבית הראל הסכימו לדחות את הדיון אך איימו כי אם ג'אבר לא יתייצב לדיון הם יוציאו כנגדו צו הבאה.

בדיון השני שהתקיים השבוע (6.3) הציג ג'אבר היתר בנייה לחריגות הבנייה וטען כי בעת ביצוע העבירות הוא שהה בבית חולים במשך שבעה חודשים במצב של חוסר הכרה לאחר שקיבל אירוע מוחי. הוא הוסיף וטען כי לא הוא זה שביצע את עבירות הבנייה, “הבן שלי עשה עבירה, אני לא אומר שלא, אני אכלתי אותה, לא יודע למה".

הוא הוסיף: “היתה לי בעיה בהיתר, אני גר במקום שאין בו ביוב ומים, ועד שאישרו לי, הביאו קו מים לכל השכונה. קיבלתי היתר היום".

לאחר שהשופטת הציע לו לקבל ייצוג משפטי, ביקש עיסא לסיים את הדיון בעניינו: “אנחנו מדינת חוק. פעלתי לקבל היתר. זה עלה לי 250 אלף שקל...נכון שלא ביצעתי את גזר הדין...הבנתי הכל והבנתי שלא עשיתי את מה שהייתי צריך לעשות בגזר הדין. אני מודה שלא קיימתי את גזר הדין".

לאחר הדיון הגיעו הצדדים להסכמה כי על עיסא ג'אבר יוטל קנס בסך 5000 שקל שישולם בחמישה תשלומים שוים והוא יחתום על התחייבות סך 5000 שלא לעבור עבירה דומה. ההסכמה אושרה על ידי בית המשפט.


 

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?