בחירות לרשויות המקומיות 2023

מי שמחפש זווית ראייה על המרחש בבחירות ראשות המועצה האזורית מטה יהודה היה מוצא כזו בישיבת מליאת המועצה שהתקיימה השבוע במושב תעוז. בישיבה נכחו 24 חברי מליאה בלבד, שרובם נמנו בעבר על מחנה תומכיו של ראש המועצה וכעת מתנדנדים בין המחנות השונים.
יו"ר הוועד המקומי בתעוז, אליהו אליאס, סיפר שהוא משמש בתפקיד כבר למעלה מ-60 שנה (!) והקדיש את מילותיו לדברי שבח לראש המועצה הפורש ולתמיכה במועמד אבישי כהן. ראש המועצה, ניב ויזל, מיהר לבקש ממנו להימנע מהתבטאויות פוליטיות, אך מי שרצה לקבל איתות על הכיוון אליו נוטים עסקני הציבור הוותיקים של המושבים קיבל זאת באופן ברור.
מי שמתקשה לעקוב אחרי המירוץ לראשות המועצה האזורית מטה יהודה יכול להציץ בדפי הפייסבוק של המועמדים השונים. הפוסטים שמעלים המועמדים מגלים לא מעט על ההתנהלות שלהם.

גברים בלבד. ג'קי צבי במפגש בעין נקובא (צילום: פייסבוק, פרסום לפי סעיף 27)
נתחיל בדף הפייסבוק של המועמד ג'קי צבי (679 עוקבים), אשר ממשיך להשקיע מאמצים רבים ביישוב עין נקובא. "את השבוע החולף סיימתי בביקור בעין נקובא", מדווח צבי לקהל אוהדיו, "המפגש הרביעי שלי בשבועיים האחרונים עם תושבי הכפרים הערביים שלנו, ותיקים וצעירים כאחד... כמה טוב לסגור את השבוע אחרי מפגש עוצמתי ומלא בתחושות תקווה ואופטימיות".
המפגשים הללו מתקיימים בנוכחות גברים בלבד, כך מעידות התמונות שצבי מעלה בדף הפייסבוק שלו. נשים לא מגיעות למפגשים הללו. מעניין לציין כי צבי מציג לבחירות הרכב המורכב משתי נשים ושני גברים, אך במפגשים שלו עם המגזר הערבי עקרון השוויון הזה לא בא לידי ביטוי.
השבוע קיים צבי גם מפגש עם תושבים בבית זית, היישוב הגדול ביותר במטה יהודה והבטיח לשמור על הצביון הכפרי הייחודי של מטה יהודה ועל הקרקע החקלאית. לנוכח האתגרים שמציבים ועדות הגבולות למיניהן בפני מי שייבחר לראש המועצה אין אלא לאחל לו הצלחה.

אבישי כהן בסיור בכפר אוריה (צילום: פייסבוק, פרסום לפי סעיף 27)
מי שפתח דף פייסבוק רק בחודש האחרון הוא המועמד אבישי כהן (415 עוקבים). בשבוע האחרון הוא העלה שורה של כרזות בדף הפייסבוק שלו שעסקו במדיניות החינוכית אותה יקדם במידה וייבחר לראשות המועצה. מי שמככבות בכרזות הללו הן מורות והמסרים עסקו בחיזוק ה"חינוך המשלב", מימוש הפוטנציאל האישי, "חדשנות בחינוך" והזכות לשוויון מגדרי בחינוך ובכלל.
"השנים האחרונות הוכיחו שחיינו באפלה, בעידן שוביניסטי שהגיע קצו. נשים מבחינתי שוות ערך ואף דעה קדומה לא תמנע ממני להתייחס אליהן ככאלה. אופן הפעולה יהיה מאד פשוט: שיוויון בכל דבר, וזה מתחיל בהתייחסות. קץ עידן השוביניזם במטה יהודה – פשוט כי הגיע הזמן! ", כתב כהן בפוסט שנשא את הכותרת "הגיע הזמן לשוויון אמיתי". מעניין אם הוא מקפיד על כך גם כאשר הוא נפגש עם קהל הבוחרים ביישובים הערביים.
נושא נוסף אליו התייחס כהן הוא השמירה על הסביבה. "השמירה על איכות הסביבה היא הכרח אסטרטגי עבורנו ועבור הדורות הבאים, בפרט במועצה ירוקה כמו שלנו", כתב בפוסט שנשא את הכותרת "הלב הירוק יישאר ירוק". יש לציין כי רק לפני כחצי שנה הוציא המשרד להגנת הסביבה צו הדורש מהמועצה האזורית מטה יהודה לפעול באופן מיידי לפינוי פסולת בשטחים פתוחים בתחומה וזאת לאחר שלטענת המשרד "המועצה התעכבה זמן בלתי סביר של יותר משנתיים בטיפול בהם בדרכים העומדות לרשותה".

הילה לנקרי-מיוסט עם ילדיה (צילום: פייסבוק, פרסום לפי סעיף 27)
המועמדת הילה לנקרי-מיוסט הקדישה את הפוסטים בדף הפייסבוק שלה (460 עוקבים) לתחילת שנת הלימודים ולהצגת שלושת ילדיה הלומדים במוסדות החינוך במטה יהודה. "כאמא לילדים במערכת החינוך במטה יהודה אני חווה באופן ברור את השותפות המשמעותית שלנו ההורים עם צוותי החינוך", סיפרה.
לנקרי-מיוסט ניצלה את פתיחת שנת הלימודים להצגת החזון החינוכי שלה לצד תכנית עבודה ליישומו. בתכנית העבודה מתחייבת לנקרי-מיוסט, בין השאר, לקדם הקמת בית ספר טכנולוגי, להקים מגמות על אזוריות, לקדם מדדים שיבדקו את הישגים, להגביר את הפיקוח על המוגנות במעונות היום ובגני הילדים, להקים מרכזי לימוד ותגבור לאנגלית ומתמטיקה, להאריך את יום הלימודים, להפוך את שנת הי"ב בתיכונים למעין "מכינה", ולקדם את מערך ההסעות כולל הסעות לירושלים שיכללו 2 נקודות הורדה. על מכללה לקידום תרבות היין היא לא דיברה – אולי כדאי שתתייחס גם לענף החשוב ביותר במטה יהודה.

יובל רובין
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?