איך סוגרים חובות באגודת המים?
מכתב ששלח המנכ"ל לשעבר של אגודת המים האזורית "מימי מבואות ירושלים" מעלה תמיהות על האופן שבו נוהגים באגודת המים מול חייבי מים.
המכתב נשלח על ידי מנכ"ל האגודה לשעבר, זאב רפאל, בחודש פברואר האחרון. רפאל, שאינו משמש בתפקיד כלשהו באגודת המים מחודש אפריל 2015, מתייחס במכתב לחוב של בעל נחלה ממושב לוזית.
וכך כותב רפאל במכתבו לאגודת מי"מי: "בשעתו במסגרת הסדרי חובות זכור לי כי ישבתי עם מר …..(שם החייב) ממושב לוזית משק מס' .. בגין חובות המים והוסכם בינינו כלהלן: (1) יצויין כי מר ...שילם בטרם הפגישה מספר צ'קים חודשיים עוקבים (2) לצורך סגירת החוב ישלם ...ארבעה תשלומים בסך 5000 ש"ח כל אחד לסגירת החוב והחזרת הצ'קים".
גורמים שאליהם הגיע המכתב הביעו פליאה רבה על תוכנו ועל העמימות הרבה שכלולה בו. המסמך מעלה שאלות רבות הנוגעות לנהלי גבייה מחייבים באגודת המים, אמרו הגורמים ל"בקיצור", מתוך המסמך לא מובן מה היקף החוב של החייב, מה היקף התשלומים שביצע החייב טרם הפגישה ומדוע אין על כך קבלה מפורטת וברורה, לא מובן האם נגבו מהחייב ריבית או קנסות כלשהם כנגד החוב, והאם החייב שילם את כל חובותיו לאגודה.
עיתון "בקיצור" פנה לאגודת המים מי"מי וביקש לדעת מה הסדרי החוב שאגודת מי"מי נוהגת מול החייבים השונים, האם יש כללים להסדרי החוב השונים, האם יש חיוב בריבית או בקנסות, והאם יש סנקציות כנגד חייבים שאינם עומדים בהסדרי החוב.
מאגודת המים נמסר בתגובה: “אין ולא ניתן להתייחס פרטנית להסדרים בין האגודה לחייבים, מפאת צנעת הפרט". עוד נמסר כי המכתב האמור "נרשם בין שני אנשים פרטיים שאין להם שייכות להנהלת מימי היום”.
באגודת מי"מי מבהירים כי הסדרי חוב באגודה עם חייבים כוללים דיון בהשגות של החייבים על חיובי מים בוועדת הנחות של האגודה. “הוועדה מוסמכת לתת הנחה בגין חלק מהריבית שנצברה על חוב המים, הסדרי החוב נעשים עם החייבים בכתב בלבד ומובא לאישור וועד הנהלה של מי"מי".
באגודה הבהירו כי באגודה גובים ריבית חובה בגין חוב מים וכי אין הטלת קנסות, וזאת על פי החוק. "בנוגע לסנקציות כנגד חייבים: האגודה רשאית לבצע ניתוקים, או פועלת במישור המשפטי כנגד החייבים", סיכמו באגודה.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?