באגודת מי"מי דורשים ניהול עצמי
ועד האגודה השיתופית מימי מבואות ירושלים (מי"מי) שלח מכתב לרשם האגודות בדרישה לבטל את ניהול האגודה על ידי ועד ממונה ולהחזיר את ניהול האגודה לידי בעליה, חברי המושבים המרכיבים את האגודה.
במכתב שנשלח לרשם על ידי חברי הנהלת האגודה השיתופית, נציגי המושבים אבן ספיר, בית נקופה, אביעזר, כסלון עמינדב, אדרת, ישעי, מטע, תעוז ואדרת, הם טוענים כי התגלו ליקויים רבים בפעילותו של הוועד הממונה בראשותו של יו"ר ההנהלה, יצחק טובלי.
במכתב טוענים חברי האגודה כי ישנם הוצאות גבוהות על תשלום שכרו של יו"ר ההנהלה וכי אין הצדקה לתשלומים אלה, כאשר האגודה היא יציבה מבחינה כלכלית ויכולה להתנהל באופן עצמאי. לדבריהם, טובלי "מסרב להיפגש עם היישובים" ולדון איתם בנושא השתת פחת המים על התושבים, דבר שגורם לאגודה מי"מי נזק ישיר של יותר מ-900 אלף שקל.
"אנו רואים בזה התנהלות בלתי תקינה בעליל ופגיעה בכספי חברי האגודה. לא יעלה על הדעת הוצאות בלתי סבירות כאלה והמשך תשלום ליו"ר הממונה", טוענים חברי האגודה במכתב ומסכמים, “אנו סבורים כי לאחר תקופה ארוכה מאוד הגיעה השעה להחזיר את האגודה לבעליה, כלומר המושבים החברים באגודה".
מנכ"ל תנועת המושבים, מאיר צור, אשר המכתב הגיע לידיו אמר בתגובה: “כתפיסת עולם אני בעד שהאגודות יתנהלו עצמאית ולא עם ועד ממונה. מה שצריך כאן זה לוודא במאה אחוז שהתנאים בשלו להחזיר את האגודה לחבריה ולעשות זאת. אני מכיר את יצחק טובלי, כאדם מאוד מקצועי ומאוד הגון, אבל במידה ורשם האגודות ישתכנע שאפשר להחזיר את האגודה לחבריה, אנחנו מאוד נשמח שכך זה יהיה".
מנהל אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, עו"ד עמית יפרח אישר שהמכתב הגיע לידיו: “הפניתי את המכתב לרשם וממתין לתיאום פגישה בענין על מנת להחזיר את האגודה לניהול עצמי".
לא ניתן היה לקבל את תגובתו של יצחק טובלי.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?