בני זוג מצפרירים: מנסים להרוס לנו מבנים חקלאיים
בני זוג ממושב צפרירים (שמם שמור במערכת) הגישו בקשה דחופה לבית המשפט בדרישה לעכב צווי הריסה שהוציאה כנגדם הרשות לאכיפה במקרקעין, וזאת בטענה כי מדובר במבנים חקלאיים שעונים על תנאי החוזה של הנחלה.
בכתב הבקשה טוענים בני הזוג כי במהלך חודש פברואר 2022 הוצג להם צו הריסה על ידי פקחי הרשות לאכיפה במקרקעין כנגד ארבעה מבנים בחלקה ב' (חקלאית) שלהם בהיקף כולל של 128 מ"ר.
שלושת המבנים הם: מבנה עשוי בלוקים בשטח של 54 מ"ר, שתי מכולות בשטח של 14 מ"ר כל אחת, ומשטח בטון בשטח של 60 מ"ר.
בני הזוג טוענים כי המבנים הוקמו בתום לב מוחלט ומשמשים לצרכים חקלאיים. בין השאר נטען כי המכולות שימשו לאחסון של כלים חקלאיים, מבנה הבלוקים לאחסנת לימונים וסחיטתם להפקת מיץ לימון, משטח הבטון נועד לסתום בור גדול שגרם נזקים לגידולים החקלאיים בנחלה.
לטענת בני הזוג מבנה הבלוקים עומד בקריטריונים של משרד החקלאות ל"פעילות חקלאית", אך עדיין לא התקבל אישור ממשרד החקלאות ושתי המכולות הוסרו זה מכבר.
שופטת בית המשפט השלום בבית שמש, מאיה אב-גנים ויינשטיין, קיבלה את הבקשה למתן צו ביניים זמני כנגד צו ההריסה והמליצה לצדדים לבוא בדין ובדברים כדי להגיע לפתרון מוסכם.
ההליך המשפטי נמשך.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?