הורים בבי"ס הר טוב: לא לקיים פעילויות חג עם חב"ד

הודעת חטיבת הביניים הר טוב על פעילות חג בהדרכת נציגים של תנועת חב"ד גרמה לתרעומת בקרב מקצת ההורים לתלמידים בבית הספר. ההורים טענו כי תנועת חב"ד הינה תנועה שנויה במחלוקת העוסקת בהחזרה בתשובה ואין מקום שנציגים שלה ייכנסו לחצר בית הספר.
בתחילת השבוע הודיעה הנהלת חטיבת הביניים "הר טוב" להורי תלמידי כיתה ח' הודעה בזו הלשון: "... מחר במסגרת יום שיא לקראת חג הפסח נקיים מספר פעילויות הקשורות במנהגי החג וסביב המושג חירות. כחלק מהפעילות תתקיים סדנת הכנת מצות מיזם של סדנאות סביב לוח השנה היהודי מטעם חב"ד... חשוב לציין שהפעילות המוזמנת הינה הכנת מצות בלבד באופן חוייתי וכיתתי ולא תכלול תוכן אחר מכל סוג שהוא. הצוות החינוכי נוכח וילווה את הפעילות שמתקיימת בחצר בית הספר".
ההודעה הקפיצה ממקומם חלק מהורי התלמידים. אחת ההורים היא עו"ד לוטם נגב מהיישוב שריגים, שהביעה מחאה תקיפה כנגד הכוונה להכניס נציגים של תנועת חב"ד לחצר בית הספר. "קיבלנו הודעה שחסידות חב"ד הנחמדים מגיעים לבית הספר להכין עם ילדינו מצות. הבנתי שהם כבר היו בכתה ז'. מצער שלא קיבלנו הודעה מראש על כך. יש לנו זכות לבחור את אופן חינוך ילדינו. ובחרנו בבית ספר ממלכתי. אנחנו בעד פלורליזם, חשיפה וקשב. אבל לא באופן הזה ולא לכל זרם שמגיע לבית הספר. אני מבקשת שבית הספר יכבד את הזכות הבסיסית שלי לחופש מדת בתוך כתלי בית הספר. אני לא מעוניינת בפעילות הזו בכתלי בית הספר גם אם היא נחמדה וחווייתית, כי גם זו דרך להחזיר בתשובה".
עו"ד נגב הוסיפה וטענה כי על בית הספר לוודא כי לחצרו נכנסים רק מי שהציגו אישור משטרתי על היעדר תלונות בגין עבירות מין וכי אין להתיר לגורמי חינוך שאינם מוסכמים להיכנס לחצר בית הספר.
למחאה זו הצטרפו עוד הורים. אחת האימהות כתבה בתגובה לעו"ד נגב: "כל הכבוד, אני מסכימה עם כל מילה שלך... מחזקת אותך ולא מתכננת לשלוח מחר לפעילות".
מהמועצה האזורית מטה יהודה נמסרת בתגובה: "התוכנית מאושרת במסגרת סל פעילויות של משרד החינוך ( תוכנית מס' 19053) חשוב לציין שהפעילות המוזמנת הינה הכנת מצות בלבד באופן חוייתי וכיתתי ולא תכלול תוכן אחר מכל סוג שהוא. לגבי נושא בדיקת עבר ורקע הנציגים, כמתחייב נושא זה נבדק ויש אישור היעדר עבירות מין. הצוות החינוכי נוכח וילווה את הפעילות שמתקיימת בחצר בית הספר".
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?