דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 01 בנובמבר 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

הפצועים בתאונה סמוך לשריגים: 3 תלמידי תיכון הר-טוב

המשאית מעכה את הרכב הפרטי. (צילום: דוברות כב"ה בית שמש)

שלושה תלמידי תיכון הר-טוב, בוגרי כיתה י"א, נפצעו בתאונת הדרכים שאירעה ביום רביעי השבוע (26.6). שלושת הפצועים מתגוררים בשלושה יישובים במועצה האזורית מטה יהודה. אחד מהפצועים פונה לבית החולים כשמצבו קשה מאוד ושני האחרים פונו במצב בינוני.
טפסר משנה ראובן (דובצ'ק) יצחק מפקד כבאות והצלה תחנת בית שמש סיפר על התאונה: "סמוך לשעה 15:05 הוזנקנו לצומת האלה על כביש 38, בסמוך לישוב שריגים, לאחר שקיבלנו דיווח על תאונת דרכים קשה בין משאית לרכב פרטי. הגענו למקום בתוך זמן קצר, עם כוח גדול של לוחמי אש-מחלצים מתחנת בית שמש וראינו שלושה לכודים, במצבי פציעה שונים כשהם לכודים ברכבים המעורבים בתאונה, כשהרכב הפרטי היה מעוך בצורה קשה מאוד והיה חשש מיידי לחיי כלל הלכודים".
לדברי טפסר יצחק, "באמצעות שימוש בכלי חילוץ ייעודיים לחילוץ מתאונות דרכים, חילצנו תוך זמן קצר, שני לכודים והעברנו אותם לטיפול חובשים ופארמדיקים מכוחות מד"א ואיחוד הצלה שפעלו בזירה. במקביל, צוותים נוספים של כבאות והצלה לישראל מתחנת בית שמש, פעלו לחלץ את הלכוד השלישי שהיה לכוד בין הריסות הרכב המעוך ונפגע בצורה קשה מאוד. לאחר מספר דקות ותוך כדי הפעלת אמצעי חילוץ מיוחדים וטקטיקות חילוץ מתקדמות, חילצנו גם את הלכוד הזה, והעברנו אותו לידי כוחות מד"א ואיחוד הצלה".

טפסר יצחק ביקש להזהיר את הנוהגים בכביש 38: "לצערנו, בכביש זה חווינו במהלך השנים מספר רב של תאונות דרכים, חלקן קשות מאוד, עם נפגעים באופן קשה ואף מספר הרוגים. בשמי ובשם לוחמי האש, אני פונה לציבור ומבקש, אנא! סעו בזהירות ובאחריות, מחכים לכם בבית. לא שווה לאבד את החיים בשל היסח דעת או נהיגה לא בטוחה".

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?