דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

חברי מליאה במבשרת ציון התלוננו במשטרה: קיבלנו איומים ברצח

מעריב: לטענת חברי המליאה, עו"ד מוטי חזיזה ואריה שמם, האיומים התקבלו לאחר מיסרונים מסיתים שהופצו, לכאורה, על ידי ראש המועצה יורם שמעון. שמעון: אני מגנה בתוקף כל גילוי של אלימות והסתה

שנים מחברי המליאה של המועצה המקומית מבשרת ציון, עו"ד מוטי חזיזה ואריה שמם, הגישו תלונה במשטרה על איומים לכאורה שקיבלו באמצעות אתר פייסבוק, כך מגלה היום (14.2) כתב "מעריב", משה כהן. בכתבה שפורסמה היום באתר "מעריב" נאמר כי שני חברי המליאה טוענים שהאיומים נובעים מהסתה שמנהל נגדם ראש המועצה יורם שמעון.

איומים בפייסבוק. חזיזה (שני מימין) ושמם (שלישי מימין)

לדברי השניים, הרקע לעימות במבשרת ציון נובע בין היתר מאי־אישור תקציב המועצה לשנת 2017. במהלך סוף השבוע, כך לטענתם, הפיץ ראש המועצה אלפי מסרונים לתושבי המועצה ובהם אזהרה כי אי אישור התקציב יפגע בהם. המסרונים הכילו את שמות חברי המליאה שהתנגדו לאישור התקציב.
כמה מחברי המועצה טוענים כי המסרונים הופצו על ידי רשימות מאגר לשעת חירום של תושבי המועצה ולדבריהם זהו "שימוש במאגר התושבים לשעת חירום שלא כדין ולצורך צרכיו הפוליטיים של ראש המועצה. באמצעות מאגר זה נשלחות מדי יום הודעות טקסט לתושבים שתוכנן מטעה, בלשון המעטה. בשל שימוש במאגר המידע לשעת חירום שלא כדין, חברי המועצה מקבלים מסרים מצד תושבים, הגובלים באיומים על חייהם".

מהמועצה המקומית מבשרת ציון נמסר לכתב "מעריב": "המועצה דוגלת בשקיפות ובשיתוף הציבור על הנעשה ביישוב בכלל ובישיבות מליאת המועצה בפרט. על כן, מעת לעת, ובנושאים מהותיים, המועצה מפיצה מידע לתושבים, וכך היה גם בנושא התקציב שלא אושר. יודגש, כי לאחר פנייה של חבר המועצה חזיזה, הנחה ראש המועצה יורם שמעון את קב"ט המועצה לפעול בכל הכלים העומדים לרשותו מול רשויות החוק, כדי למצות את הדין מול אותם מסיתים באינטרנט, ככל שהטענה בעניין תתברר כנכונה”.
שמעון הוסיף ואמר ל"מעריב" בתגובה: "אני מגנה בתוקף כל גילוי של אלימות והסתה – מילולית ופיזית. על רשויות החוק לקיים בדיקה יסודית בנושא. אני קורא לתושבים לשמור על שיח מכבד".

יורם שמעון

רצ"ב לינק לכתבה במעריב:

http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-574738

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?