דלג לתוכן העמוד
יום ראשון, 14 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

חייבים לעבוד על שריר הגמישות

    

שם: הדס אזיזוף

גיל: 37

מגורים: בית שמש

מצב משפחתי: נשואה פלוס 4

מורה בבי"ס: קרוב

מקצוע הלימוד: מחנכת כיתה ג'

ותק בהוראה: 15 שנים

המוטו שלי כמורה: יצירת סביבה אוהבת, תומכת ומעודדת לכל תלמיד/ה

הדמות החינוכית שהכי השפיעה עלי: זכיתי להכיר ולפגוש את הרב ד''ר יונתן זקס ז''ל במסגרת עבודתי בחינוך בלונדון. סוגיות בחינוך עמדו בראש מעייניו והוא דאג לפיתוח ולקידום מוסדות החינוך באנגליה. הרב זקס היה הוגה דעות ומנהיג רוחני המקובל על הדתות השונות בשיח העולמי. אחד מאמרותיו הידועות נחרטה בזיכרוני: 'מנהיגים טובים מייצרים חסידים. מנהיגים דגולים מייצרים מנהיגים' הלוואי ונזכה.

הכי חשוב בלימוד הדור הצעיר: יש שלל דברים חשובים בחינוך הדור הצעיר. אבחר כמה עקרונות שהם נר לרגלי. יחס אישי הוא המפתח ללמידה טובה ומשמעותית. ראיית הטוב בכל סיטואציה ובכל ילד/ה, שימת דגש על מה שעובד. בנוגע לתכנים ולמסרים, כל הזמן להדגיש את הייחודיות של כל ילד/ה , לחנך לקבלת השונה ולכבוד כל אדם באשר הוא. המסר הזה מחלחל ומשמעותי במיוחד כשזוכים לילד מיוחד ושונה בכיתה.

הכי חשוב לי כמורה בימי הקורונה: עכשיו יותר מתמיד חובתנו כמבוגרים וכילדים לעשות למען האחר, לדאוג לשכן החולה או לחבר שנכנס לבידוד, לשמח את סבא וסבתא בשיחה ולחפש דרכים לתרום לקהילה הסובבת אותנו. הסיטואציה הדינמית בה אנו חיים מחייבת אותנו לעבוד על שריר הגמישות וללמוד לפעול מתוך אי וודאות. נצלו כל יום בו מתאפשר לפגוש חברים ולהגיע פיזית לבית הספר. אל תשמרו בלב אם משהו מדאיג או מעיק עליכם. זכרו שרק ביחד ובאהבה נעבור את התקופה המאתגרת הזו.

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?