יום הניקיון הבינלאומי לשנת 2017
בתאריך 24.10.17 יצוין יום הניקיון הבינלאומי בישראל, פרויקט הניקיון הגדול והוותיק ביותר בישראל. הפרויקט מנוהל על ידי קק"ל זו השנה ה-17 ומצוין ב-120 מדינות ברחבי העולם. כרבע מיליון מתנדבים בארץ צפויים לאסוף מאות טונות של אשפה ופסולת מזיקה.
יום הניקיון הוא הפרויקט הסביבתי הגדול ביותר שנערך בישראל, הפרויקט נעשה בשיתוף מרכז השלטון המקומי בישראל ומרכז המועצות האזוריות בכל רחבי הארץ. בין הרשויות שיקחו חלק ביום הנקיון: מועצה אזורית מטה יהודה, מועצה אזורית גזר, מודיעין מכבים רעות ועוד רשויות רבות.
בסקר שערכה קק"ל בשיתוף עם מכון גיאוקרטוגרפיה עלה כי מספר רב של ישראלים מטיילים ביערות ובפארקים (מעל 85%), ופחות מחמישה אחוזים מהם לא אוספים את הזבל לאחר שטיילו. מצד שני הסקר מצביע על ירידה בעמדות הצעירים הנוגעות לחשיבות ניקיון אתרי הטבע והשמירה על בעלי החיים. מסיבה זו ואחרות המטרות העיקריות של יום הניקיון הינן לרתום את התושבים לפעילות משותפת של שמירה על הסביבה, חיזוק הקשר בין האדם לטבע, ועידוד לקיחת אחריות אישית על הניקיון.
לדברי פקיד היערות מנהל אזור שפלה וחוף בקק"ל, גלעד מסטאי: "ניכר שיפור גדול בהתנהגות המטייל הישראלי שאוסף את האשפה אחריו לעומת שנים קודמות. אנו רואים שנוכחות אנשי קק"ל ביערות ובפארקים במהלך ימות השנה שמחלקים שקיות אשפה בנוסף להסברה ולחינוך לניקיון, תורמים להעלאת המודעות לנושא בקרב הציבור ולהירתמות לשמירת הניקיון".
בקק"ל מאמינים כי הדרך לשנות את הרגלי הניקיון של הציבור הישראלי היא מבצעי ניקיון המשתפים נוער ומתנדבים. ביום הניקיון הבינלאומי ובו ייקחו חלק למעלה מרבע מיליון תלמידי בתי ספר, חיילים, סטודנטים, חניכי תנועות נוער ותושבים מכל המגזרים, בלמעלה מ- 220 רשויות מוניציפאליות ברחבי הארץ, ביערות, בפארקים ובשטחים הפתוחים.
קק"ל מזמינה את הציבור הרחב להגיע ולקחת חלק, ולנקות יחד את המרחב הציבורי. לפרטים והרשמה ליום הניקיון: www.kkl.org.il , מוקד קו ליער: 1-800-350-550
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?