דלג לתוכן העמוד
יום שבת, 13 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

כתב אישום כנגד צעיר יהודי שהשתתף בהתפרעות גזענית

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום נגד יהונתן חבר, כבן 18 מחדרה, בגין שורת עבירות אלימות חמורות ממניע גזעני, שבוצעו במסגרת התפרעות מאורגנת בכפר ג’בע, אשר באזור גוש עציון.

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו״ד אריאל אילוז מפרקליטות מחוז ירושלים, לקח חבר חלק בהתנגדות לפינוי המאחז בכך שניסה לחסום דחפור שמפעילו התכוון להרוס את אחד הבתים במאחז. לאחר שהמאחז פונה, חלק מהמתנגדים לפינוי המאחז צעקו "נקמה", ובמקום נשמעו אמירות שמשמעותן שלאחר הפינוי יהיה "בלגן" ו-"אירוע".  לאחר מכן, חלק מהמתנגדים לפינוי, וביניהם הנאשם, נסעו ליישוב בת עין והתאספו בבית כנסת בבית עין.

הקבוצה קיבלה תדריך כי על הנוכחים להגיע לכפר ג'בע ולנקום על פינוי המאחז. התדריך כלל הנחיות לחלוקה לשתי קבוצות, הנחיות הסעה והתארגנות "בצורה מבצעית", הוראות לאופן השיבה לבת עין והנחייה לכבות טלפונים סלולריים.

חברי הקבוצה כיסו את פניהם ברעלות ויצאו בשיירת כלי רכב לעבר הכפר, ירדו מהרכבים, והחלו לרוץ לעבר הכפר, כשחלקם אוחזים במקלות ובאבנים, והנאשם רץ גם הוא לכפר.

זמן קצר לאחר הכניסה לכפר, החלה בכפר התפרעות אשר כללה מעשי אלימות נגד רכוש וגוף וכן מעשי אלימות שונים העולים לכדי מעשי טרור: אבנים הושלכו על בתים בכפר, ובין היתר על ביתו של תושב מסוים אשר הסתגר עם בני משפחתו במרכז הבית, רכבו של התושב ורכב נוסף הוצת, ארבע מדרגות בתוך הבית נשרפו, כדים בחצר הבית נופצו, ובקבוק תבערה הושלך לעבר הבית כשבני משפחתו בבית.

קבוצה מהפורעים השליכה אבנים לעבר התושב אשר עמד בסמוך לביתו, רכב של אחיו שנסע בסמוך למקום הותקף באבנים ואחת מהילדות שהיו ברכב נפגעה בפניה.

כמו כן, נעשה נסיון להצית בלון גז באחד הבתים, שברו ארבע חלונות, כמה כלי רכב נוספים הוצתו או נפגעו מאבנים, הוצת מחסן השייך בו היו כלי עבודה שונים, ומצלמות נהרסו. התוספים ריססו כתובות גרפיטי ברחבי הכפר - "יהודי לא מפנה יהודי"; "מוות לערבים"; "ד"ש מהעצורים"; "יאללה ירון נקמה".

מכתב האישום עולה כי הנאשם נטל חלק פעיל בהתפרעות, יידה אבנים, ופעל בצוותא עם אחרים במהלך ההתפרעות, תוך מודעות לאופי האלים והמסוכן של המעשים ולמניעיהם הגזעניים.

כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של התפרעות שסופה נזק ממניע גזענות, היזק בזדון וניסיון היזק בזדון ממניע גזענות בצוותא, תקיפה בנסיבות מחמירות בצוותא ממניע גזענות, וכן עבירות הצתה בצוותא.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?