כתובות נאצה רוססו במנזר השתקנים
פעילי "תג מחיר" מהימין הקיצוני שבו ופגעו באזור לטרון. המשטרה עדיין לא לכדה את הבריונים שפגעו ביישוב נוה שלום בחודש יוני
אחרי שפעלו ביישוב נווה שלום, וריססו כתובות נאצה והפחדה על קירות בית הספר, שבו פעילי הימין הקיצוני המכנים את עצמם ארגון "תג מחיר", ופגעו באזור לטרון. הפעם נפלו קירות מנזר השתקנים בלטרון קורבן למעשה האלימות של הוונדאליסטים הקיצוניים.
ביום שלישי בשבוע שעבר, התעוררו הנזירים של מנזר השתקנים בלטרון לתפילת הבוקר שלהם שמתחילה בשעה 03:45 לפנות בוקר. עד מהרה התחלפו הקריאות להגיע לתפילה בצעקות "שריפה ! שריפה !”.
הנזירים המבוהלים אצו אל מקום האירוע ושם, למרבה האימה, גילו כי אלמונים הציתו את דלת הכניסה לבית ההארחה במנזר וריססו את קירותיו בכתובות נאצה ברוטאליות. אחד הכמרים, שישן בחדר הסמוך לבית ההארחה שבמקום והתעורר לתפילה, גילה את האש והזעיק את חבריו למקום.
"רצנו מיד למקום והתחלנו לכבות את האש " מספר אב המנזר, האב לואיס, "אחרי שהעשן התפזר, ראינו על הקירות של המנזר ואחר כך גם בצד השני שלו, כתובות נאצה בגנות הנצרות וכתובות של תג מחיר". בשלב הזה, קראו אנשי המנזר לסיור של מג"ב שעבר במקום וזה הזעיק את המשטרה.
כותב שורות אלה, אשר לפני ארבע שנים התארח במשך מספר ימים בבית ההארחה של הנזירים במנזר לטרון (ראו כתבה נלווה במדור "חדשות מקומיות"), מכיר את המבנה היטב ונחרד לגלות את האירוע. הדלת שהוצתה היא דלת פנימית במנזר, כלומר, פעילי "תג מחיר" חדרו לתוך חומות המנזר וביצעו את זממם שם.
"הם כנראה נכנסו למנזר דרך מטע הזיתים שלנו וניסו לשרוף את דלת הכנסייה הגדולה", מספר האב לואיס, "שמו שם צמיג בוער אבל הדלת עבה מדי ולא נדלקה, אז הם הזיזו את זה לדלת אחרת לידה".
"אין לנו מושג מי עשה את זה ולמה", ממשיך האב לואיס, "אולי הם פשוט מנצלים את זה שאנחנו חלשים ואין לנו הגנה ולכן קל להציק לנו. מה שמעניין הוא שהפגיעה של ארגון 'תג מחיר', שבדרך כלל מופנית למוסלמים, הופנתה הפעם גם אלינו, הנוצרים".
האב לואיס אומר כי הפגיעה בנזירים היא קשה יותר, על רקע השלווה שבה הם חיים והניתוק שלהם מהאירועים הפוליטיים שעוברים על האזור. “פגיעה באחר, מנוגד לאמונה הפונדמנטליסטית שלנו. אנחנו פה במנזר כבר מ- 1890 ואף פעם לא היו לנו בעיות עם תושבי הסביבה ולא עם אף אחד ולכן מאד הופתענו".
הפגיעה במנזר השלו עוררה תגובות זעם במערכת הפוליטית בישראל. בעקבות האירוע האלים הגיעו למקום פעילי עמותת "תג מאיר", המתנגדים למעשי ארגון "תג מחיר". "למחרת כבר קיבלנו טלפון מעמותת תג מאיר. הם ביקשו להגיע לכאן ולבצע טקס של סליחה ובאמת הטקס שהם ערכו כאן היה מאד יפה ומרגש ועזר לנו להתמודד עם הרגשות הקשים שלנו ביחס לאירוע הזה", אומר האב לואיס.
מנזר השתקנים בלטרון, שוכן בתחום המוניציפאלי של המועצה האזורית מטה יהודה, סמוך למחלף לטרון. כזכור, לפני כשלושה חודשים, בחודש יוני, נפלו תושבי הכפר היהודי-ערבי נווה שלום, השוכן באזור לטרון, על אדמות מנזר השתקנים, קורבן לאלימות של פעילי "תג מחיר".
באותו אירוע, נוקבו צמיגיהם של 16 מכוניות של תושבי הישוב ועל קירות בית הספר היסודי הדו לאומי – "ואחת אל סלאם" הפועל ביישוב, רוססו כתובות נאצה כגון "מוות לערבים", "ד"ש משכונת האולפנא" ו-"ד"ש מחוות גלעד". עד היום לא נתפסו האחראים לאירוע.
במועצה האזורית מטה יהודה גינו בחריפות את האירוע וחברי מליאת המועצה העניקו לנווה שלום, סכום של מאה אלף שקלים לשיקום הפגיעה ביישוב.
עיתון "בקיצור" קורא לכוחות הביטחון של המדינה, ובהם המשטרה והשב"כ, לפעול בדחיפות כדי לתפוס את האחראים על הטרור של ארגון "תג מחיר" ולהעמיד אותם לדין, לפני שהאלימות שלהם תצא מכלל שליטה ותגיע לפגיעה בנפש.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?