דלג לתוכן העמוד
יום שני, 15 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

מועצת אבו גוש תקים מערך אכיפה ותביעה עירונית

 

המועצה המקומית אבו גוש נמנית על 15 הרשויות המקומיות הערביות אשר יקימו מערך אכיפה ותביעה עירוניים וזאת כחלק מהמאבק בפשיעה במגזר הערבי.

השבוע (16.12) התקיים במשרד הפנים טקס חגיגי להשקת הפיילוט להקמת מערכי אכיפה ותביעה מקומיים ב-15 רשויות מקומיות ערביות נבחרות, כחלק מתכנית ממשלתית רחבה לטיפול בתופעות הפשיעה והאלימות בחברה הערבית. האירוע התקיים במעמד שר הפנים משה ארבל, ראשי הרשויות המקומיות ונציגי ציבור.

ההחלטה על הקמת המערך היא בהמשך להנחיית ראש הממשלה, משרד הפנים, פרקליטות המדינה והמטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה, אשר הודיעו כי במסגרת התכנית יושקעו כ-40 מיליון שקל וכי מדובר בצעד חשוב לחיזוק המשילות והביטחון האישי בחברה הערבית. לאירוע זה חשיבות מיוחדת על רקע התעצמות הפשיעה בחברה הערבית והחשיבות שהממשלה רואה בחיזוק המשילות, הביטחון האישי והמענה הממשלתי הכולל למאבק בתופעות הפשיעה והאלימות.

במסגרת החלטת הממשלה נקבע כי יתבצע חיזוק למערכי התביעה והאכיפה המקומית אשר יאפשר לרשויות המקומיות להקים מערכי אכיפה ותביעה מתפקדים הכוללים תובעים עירוניים מוסמכים, מערכי פיקוח מתקדמים, מדיניות אכיפה רשותית וחוקי עזר, כאשר המטרה המרכזית היא לספק לרשויות כלים אפקטיביים להתמודדות עם תופעות הפשיעה והאלימות, לצד שיפור תחושת הביטחון האישי של התושבים.

התכנית נבנתה לאחר עבודת מטה מעמיקה, שכללה סקירה מקצועית ובחירה של רשויות בעלות מוכנות גבוהה להשתתפות בפיילוט. הפיילוט ייצא לדרך תוך שיתוף פעולה בין משרד הפנים, המסייע בהקמת התשתיות הארגוניות ברשויות, לבין משרד המשפטים אשר הנחה את התובעים העירוניים בכל רשות ומספק את התשתית המקצועית לעבודת המערכים, ובהנחיית ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה ערבית במשרד רה"מ.

ראש מועצת אבו גוש, קאזם איברהים

רשימת הרשויות שמשתתפות בפיילוט: אבו גוש, אום אל-פחם, באקה אל-גרביה, ג’ולס, ג'לג'וליה, דייר אל-אסד, חורה, טייבה, כפר קאסם, כפר קרע, מג’דל שמס, מגאר, סח’נין, ריינה, שגב-שלום.

"השקת הפיילוט הזה היא לא פחות ממהפכה במאבק בתופעות הפשיעה והאלימות בחברה הערבית", אמר שר הפנים משה ארבל, "הממשלה התחייבה להילחם בפשיעה בצורה מקיפה, ותכנית זו היא ביטוי ישיר למחויבות זו. אני גאה בשיתוף הפעולה בין משרדי הפנים, משרד ראש הממשלה ומשרד המשפטים, שמאפשר להעניק לרשויות המקומיות כלים אפקטיביים לשיפור הביטחון האישי של התושבים. הצלחת הפיילוט תוביל לשינוי משמעותי באיכות החיים של רבים".

בת-אור כהנוביץ, מנהלת המחלקה להנחיית תובעים מוסמכי היועץ המשפטי לממשלה בפרקליטות המדינה: "השקת הפילוט מביאה לידי ביטוי את ההבנה בחשיבות האכיפה במרחב הציבורי ברשות המקומית כמכשיר לקידום איכות החיים ולהנחלת חשיבות שלטון החוק. הפיילוט מבטא מנהיגות ואחריות של נבחרי הציבור ברשויות המקומיות בצד אחריות המדינה למתרחש ביישובי החברה הערבית. מדובר בהליך מורכב וארוך, אנחנו פה בשביל לתת את הליווי המקצועי, לסייע לרשויות ולפתור חסמים העולים מן השטח בכדי להוביל את השינוי לטובת האזרחים והאזרחיות".

ראשי הרשויות המקומיות שהשתתפו בטקס הדגישו כי "זהו מהלך מבורך", הביעו הערכה על קידום הפיילוט וציינו את חשיבותו לשיפור השירות לתושבים, להגברת המשילות ולמאבק אפקטיבי בתופעות פשיעה מקומיות.

 

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?