נחנכה תחנת משטרה חדשה בעיר ביתר עלית
על רקע התגברות הפשיעה במגזר החרדי הולכת וגוברת הדרישה בקרב חרדים לקבל שירותי שיטור ואכיפה ממשטרת ישראל. סימן לכך הוא הנכונות של עיריית ביתר עילית להקים את תחנת המשטרה של אזור גוש עציון דווקא בעיר החרדית. התחנה החדשה נחנכה היום (21.3) והיא תיקרא תחנת עציון.
ממשטרת ישראל נמסר כי הקמת תחנת עציון, תחזק ותשפר את האפקטיביות בתחום השירות לציבור, הלחימה בפשיעה, ביטחון אישי והסדר הציבורי בגזרת עציון.
טקס חנוכת תחנת המשטרה החדשה נערך במעמד השר לבט"פ גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך, מפקד מחוז ש"י ניצב משה ברקת, מפקד מרחב חברון נצ"מ מוריס חן, ראש מועצת גוש עציון, ראש עירית ביתר עלית, ראש מועצת אפרת, ראשי רשויות, רבנים ואנשי ציבור, קציני ושוטרי המרחב והתחנה ואורחים נוספים.
השר לביטחון הפנים, ח"כ גלעד ארדן אמר בדבריו "פתיחת התחנה מהווה בשורה אמיתית. מתחילת כהונתי אני פועל להרחיב את פעילות המשטרה בדגש על המגזרים השונים שלא קיבלו שירותי משטרה ברמה נאותה וכזה הוא הציבור החרדי. אני בטוח שפתיחת התחנה בביתר תחזק את האמון וגם תסייע לנו לגייס שוטרות ושוטרים חרדים לשירות משטרת ישראל".
מפכ״ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך אמר: ״חנוכת תחנת המשטרה כאן בביתר עילית, היא חלק משמעותי מתהליך חשוב לחיזוק והעמקת שירותי המשטרה במגזר החרדי. מדובר במהלך אחד בתוך סדרת תהליכים אסטרטגיים של התעצמות משטרת ישראל. המשטרה היא חלק בלתי נפרד מהקהילה ופועלת מתוכה ומכוחה. בשטח כבר כיום ניכרים ניצני החיבור בין תחנת משטרת ביתר עלית לבין הקהילה. בגזרת התחנה פועלים ארבעה שוטרים קהילתיים אשר מובילים פרויקטים ערכיים ומשמעותיים למען חיזוק הקשר עם הקהילה. אין לי ספק, כי אבן הדרך הזו של פתיחת תחנת ביתר עילית, תוביל לעלייה בביטחון האישי ובאיכות החיים של תושבי האזור ולחיזוק אמון התושבים במשטרה".
מפקד התחנה, רפ"ק אלי זיתון, אמר בדבריו: "התחנה יחד עם נבחרי הציבור קבעו נושאים לטיפול יזום, למען שיפור איכות חייהם של תושבי הגזרה. בחודשיים האחרונים התחנה יצרה מודל יחודי יחד עם ההנהגה הרוחנית וגורמי הרווחה כדי לתת מענה הולם ומקצועי בטיפול באירועים רגישים ומורכבים, תוך שמירה על דיסקרטיות ובסופו של יום כדי להוביל לשיפור אמון הציבור ביכולתה של המשטרה לתת שירות טוב יותר".
ממשטרת ישראל נמסר כי תחנת עציון תשרת את כלל התושבים באופן מיטבי ושוויוני ותהיה תחנה משטרה לכלל תושביה, יהודים, ערביים, דתיים, חרדים, חילוניים, גברים ונשים. שוטרי וקציני תחנת עציון קשובים לצורכי הקהילה על כל גווניה, ברגישות המתבקשת, לאור השוני הקיים בין מגזר למגזר ובין קהילה לקהילה.
לצד פעילות אכיפה ושיטור, יושם דגש על פעילות של מניעה, שתכליתה יצירת סביבה בטוחה ומניעת העבירות עוד בטרם התרחשותן. לשם כך יקיימו שוטרי התחנה קשר ישיר ובלתי אמצעי עם התושבים ובני הנוער בפרט, בכדי לקדם את כיבוד החוק והציות לו.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?