דלג לתוכן העמוד
יום רביעי, 24 ביוני 2026
אשר שימוש בשירותי מיקום להצגת מזג האוויר

קבלת שבת בחצר של הזמרת גילה בשארי - "כמו בבית אבי"

פיוטים ,זמירות ושירים לשבת ממסורות ישראל השונות (תימן,ספרד,ישראל ...), בתוספת בקטעי קישור המתייחסים לפרשת השבוע פרשת תולדות

"קבלת שבת שאני מנהיגה בחצרי דומה לזו שהיינו נוהגים בבית הורי ז"ל" מספרת הזמרת גילה בשארי בעלת הקול הענק. היינו ישובים סביב שולחן השבת עם "הדיוואן" (ספר השירים של יהודי תימן), אבא פותח בשיר ואנחנו עונים לו. אחרי כמה פיוטים תימניים היינו עוברים לזמירות ושירים ממסורות ישראל השונות כמו ספרד, אשכנז ישראל ועוד, קוראים פרשת השבוע ומתעכבים על כמה רעיונות מעניינים מתוך הפרשה ונכנסים לאווירת השבת. בקבלת השבת שאני מכינה בביתי, לא קוראים את הפרשה, אלא מדברים על הפרשה ובעיקר שרים. "שבת בשבילי זה לדחוק את הרהורי החול ודאגות היומיום ולפתוח את הדלת לשבת, אט אט כבר מיום שישי בבוקר ולהתמלא בתחושה של שלווה, אור, אהבה ורוגע. את התחושות הללו אני רוצה להעביר לאורחיי בקבלת השבת".
גילה בשארי הייתה ילדה סקרנית ובזכות נועזות אביה שלימד אותה את שירת תימן הפיוטים ושירת הגברים כמו גם שירת הנשים זכתה להופיע בשירה זו במיטב הבמות בעולם כמו הקרנגי הול, הקנדי סנטר ועוד ועם מיטב התזמורות בעולם :הפילהרמונית הישראלית,הסימפונית של פילדלפיה ועוד. בהופעותיה שרה בשארי גם משירת הלאדינו, שירים נפוליטניים ושירים עבריים. .


בית בשארי , מושב ישעי (מול בית העם)
יום שישי 5/11 כ"ח בחשוון, פרשת תולדות, בשעה 10:30 (מופע), 12:00 ארוחת צהריים תימנית.
מחיר לאדם: 120 ₪. הזמנת מקום בטל. 052-3226001

אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?