תביעה: פגמים במכרז לשילוט חוצות בבית שמש

שלט חוצות (אילוסטרציה - לתמונה אין קשר לידיעה)
במכרז לשילוט לחוצות שנוהל על ידי החברה הכלכלית בית שמש נפלו ליקויים אשר בגינם נקבע חברה שזכתה במכרז למרות שלא עמדה בתנאי המכרז עצמם, כך נטען בכתב תביעה ובבקשה לצו מניעה זמני שהוגש לבית המשפט. בכתבי ההגנה שהוגשו על ידי החברה הזוכה ועל ידי החברה העירונית לפיתוח בית שמש נדחו הטענות הללו.
בכתב התביעה שהגישה חברת "כלל גלגלי פרסום בע"מ" נטען כי בחודש ספטמבר 2023 פרסמה החברה לפיתוח בית שמש מכרז להפעלת שלטי חוצות ברחבי העיר וביקשה הצעות לשתי קבוצות מתקנים: מתקני רחוב (מכוון מואר / מכוון מפה / נון סטופ / ראשי פרסום / דופן צד) ומתקנים גדולי מידות (בילבורד / טוטם / שלט אלקטרוני 12).
במסגרת תנאי הסף נדרשו המציעים להוכיח ניסיון מקצועי בניהול, תפעול, הקמה ושיווק של 100 מתקני פרסום לפחות מכוח זכייה במכרז של "גוף ציבורי". בכתב התביעה נטען כי "גוף ציבורי" נקבע כעירייה של 60 אלף תושבים לפחות.
"כלל גלגלי פרסום" טוענת כי הצעתה נדחתה למרות שדמי הזכיון שהציעה היו הגבוהים ביותר. בכתב התביעה טוענת החברה כי הנימוקים לדחיית הצעתה היו: חישוב לקוי של דמי הזכיון עבור 30 "ראשי פרסום". כמו כן, עיריית בית שמש הציגה חוות דעת שלילית על החברה וזאת על רקע סכסוך משפטי שיש לחברה עם העירייה. לטענת החברה, חוות הדעת השלילית אינה סבירה, במיוחד על רקע העובדה שהחברה היא זכיין ותיק של עיריית בית שמש ולאחרונה אף זכתה במכרז נוסף.
עוד נטען בכתב התביעה כי החברה שנקבעה כזוכה במכרז (פרטיה שמורים במערכת) הציגה אישור "גוף ציבורי" של עיריית אור יהודה, למרות שעירייה זו אינה עומדת בתנאי הסף של 60 אלף תושבים לפחות.
בכתב ההגנה של החברה הכלכלית בית שמש נטען כי במכרז לא נפל כל פגם וכי כתב התביעה נועד ללחוץ על שינוי של ההחלטה במכרז.
החברה הכלכלית מדגישה כי "לוועדת המכרזים נתונה סמכות רחבה", וכן, "רק חריגה ממתחם הסבירות יביא את בית המשפט להתערב בהחלטה". בכתב ההגנה נטען כי התובעת "לא מצליחה להוכיח כל פגם במכרז, ודאי שאינה מוכיחה פגמים שיש בהם לפגוע בשוויון או בהגינות...".
המשפט מתנהל בבית המשפט השלום בבית שמש.
אהבתם? התרגזתם? יש לכם מה להגיד?